Hírek

A kihívó páva és a téli Rózsaliget

Molnár Renáta székesfehérvári fotográfus munkáiból nyílt kiállítás a Széna téri Tagkönyvtárban, a Madarak és fák napja alkalmából.

Megtekinthető:
2018. május 8. és június 2. között

Molnár Renáta 2011-ben szerzett képesítést, majd évekig dolgozott hivatásos fotósként, egy ideig Londonban is élt. Ma a fotózás inkább hobbi számára. Ezúttal kifejezetten azokból a képeiből láthatunk válogatást, amit a maga kedvére készített a kirándulásokon. Arra, hogy tárlaton mutassa be a képeit a Széna téri Tagkönyvtár egyik fotózással is foglalkozó olvasója biztatta. Azt mesélte, először egy kicsit megijedt a feladattól, aztán egyre nagyobb örömmel böngészte a felvételeket, amik Szlovéniában, Londonban, a Velencei-tónál és Fehérváron készültek. Arra törekedett, hogy megmutassa a természet változatos színeit és formáit.
A május végéig látható kis tárlatra valóban hangulatos és hangulatokat hordozó képeket választott a fotós. Madarakat látunk, természetes közegükben vagy éppen az ember nyomait viselő környezetben: pávát, nyugalmi állapotban és idegesen, magamutogatóan, kiterjesztett, kihívó szárnyöltözetében. Büszke kék-sárga ara papagáj portréját. Pihenő kócsagot és pelikánt, odébb vízen figyelő hattyút. Traktort a szántóföldön, és a munkája nyomán repkedve táplálékot kereső madarakat. Városi vadkacsát a vízparton, fémrácson üldögélve.
Besétálunk az erdőbe is. A domboldalon kapaszkodó, méltósággal kitartó fákat örökített meg a kamera. Kidőlt törzseket. Égnek törő lombkoronákat, és ismét az ember nyomait: kitermelt és kupacba rakott, feldolgozásra vagy tüzelésre szánt halott fahalmokat. Az erdőben kanyargó és eltűnő műutat. Kövek között utat találó patakot. S ízelítőt találunk a télből is, mégpedig Fehérváron, a Rózsaligetben. Jó szemmel elkapott pillanatok rögzültek a fotókon. Címeket azonban nem adott nekik a fotográfus. Talán a látogatókra bízta ezt.

Szeretettel várjuk Önöket kiállításunkon!További híreink

Csóka Judit meseterapeuta német meséket mond nekünk
2018. május 25.
Ivanits István Viktor biológus, vadgazdálkodási szakmérnök előadása
2018. május 28.

Tetszett a könyv?
Írj rövid beszámolót, amiben elmondod miért.

Beküldési határidő:
2018. szeptember 22.

Molnár Renáta székesfehérvári fotográfus munkáiból nyílt kiállítás a Széna téri Tagkönyvtárban, a Madarak és fák napja alkalmából.

Megtekinthető:
2018. május 8. és június 2. között
Csóka Judit meseterapeuta foglalkozása
2018. május 5.

2018. május

Barokk év 2018

4. rész | Nem csak könyveket lehet kölcsönözni

Könyvajánló