Hírek

Vakáció és leltár a könyvtárban
A tagkönyvtárak június 23-tól augusztus 25-ig szombatonként zárva tartanak.

A zárvatartás ideje alatt a Központi Könyvtárban kölcsönzött könyvek leadására és az előjegyzett könyvek átvételére
az Olvasóteremben van lehetőség.

Részletes nyári zárvatartás
Vakáció és leltár a könyvtárban
Érdemes több könyvet kölcsönözni a szünet előtt

Elkészült a Vörösmarty Mihály Könyvtár nyári nyitvatartási rendje. Ügyeltek arra, hogy az egymáshoz közel eső tagkönyvtárak eltérő időpontban zárjanak be, így a szünet idején az olvasók akár át is sétálhatnak a néhány utcányira lévő, másik tagkönyvtárba újságokat átlapozni vagy könyveket kölcsönözni. Emellett a könyvtárosok arra számítanak, hogy a nyári szünet előtti napokban többen térnek be hozzájuk, hogy ne maradjanak a könyvbarátok olvasnivaló nélkül a zárvatartás idején sem. Sokan főleg ilyenkor használják ki azt a lehetőséget, hogy egy olvasójeggyel egyszerre tíz könyv is kölcsönözhető egy-egy tagkönyvtárból. Ráadásul ilyenkor a nyári időszakban július 7-től egészen augusztus 25-ig szombatonként a könyvtár zárva lesz. A vakáció először két helyszínen kezdődik meg: a Budai úti és a Mészöly Géza  utca Tagkönyvtárak július 2-től július 29-ig bezárnak, július 31-én nyitják meg újra kapuikat. A Zsolt utcában július 9-től augusztus 5-ig tart a vakáció, nyitás augusztus 7-én. A Pedagógiai Szakkönyvtár július 9. és augusztus 19. között tart zárva, és augusztus 21-től várja újra az érdeklődőket. A Széna téri Tagkönyvtár akkor zár be, amikor a Budai úti Tagkönyvtár ismét megnyitja kapuját: július 30. és augusztus 26. között tart a szünet, augusztus 28-tól pedig ismét várják a Széna téren is az olvasókat.

A Központi Könyvtár Felnőtt kölcsönző részlege ezúttal július 9-től szeptember 2-ig zárva lesz. Ám mielőtt sokan irigyelni kezdik a könyvtárosokat a hosszú pihenésért, sietve eláruljuk: nem csak nyaralnak. A hosszú nyári szünetre azért van szükség, mert komoly leltározási munkálatokba fognak, márpedig a Központi Könyvtárban ez hatalmas mennyiségű könyv áttekintését, adatainak egyeztetését jelenti. Így nem csoda, hogy csak szeptember 4-től fogadják újra a látogatókat. A Gyermekrészleg, valamint a Zenei és számítógépes részleg július 9-től augusztus 19-ig tart zárva, augusztus 21-én nyit újra. Az Olvasóterem nyáron is nyitva lesz, de július 9. és augusztus 17. között 10-től 15.30-ig tart nyitva.
További híreink

Az EISZ Nemzeti Program keretében mostantól 40 intézményben vehetik igénybe az adatbázist az érdeklődők.

51 könyvet írt, de halála előtt nem sokkal még így nyilatkozott: "Még annyi írnivalóm van."

2018. július 23.
Érdemes több könyvet kölcsönözni a szünet előtt

A tagkönyvtárak június 23-tól augusztus 25-ig szombatonként zárva tartanak.

A zárvatartás ideje alatt a Központi Könyvtárban kölcsönzött könyvek leadására és az előjegyzett könyvek átvételére az Olvasóteremben van lehetőség.

Megértésüket köszönjük.

Az Alba Regia Táncegyesület és könyvtárunk közös játéka

A hibátlan megoldást beküldők között belépőjegyeket sorsolunk ki a Nemzetközi Folkestekre.
Virtuális séta Székesfehérváron
A város nevezetességei képeslapokon
2018. július 18.

Szeptembertől újra várjuk javaslataikat!

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Miért vágyik az ember a jóra? Schäffer erzsébet előadása.

Barokk év 2018

Könyvajánló