Hírek

Egy összeesküvés, aminek örülni lehetett


Kalincsákné Molnár Zsuzsanna kolléganőnk 2018. május 7-én polgármesteri elismerésben részesült.

Nagyszerűen sikerült az összeesküvés, óriási meglepetést szereztek a Tolnai utcai tagkönyvtár vezetőjének, Kalincsákné Molnár Zsuzsannának, aki nem sejtett semmit.


Ő csak annyit tudott, hogy a Tolnai utcai tagkönyvtár lesz a színhelye Sohonyai Edit író előadásának…Természetesen a sikeres ifjúsági regények szerzőjét, a fehérvári írót is beavatták az összeesküvés részleteibe, így aztán Edit Sohonyai rövid bevezető után átadta a terepet Cser-Palkovics András polgármesternek, az est meglepetés vendégének, aki – munkája elismeréseként -- ünnepélyesen ezen az esten polgármesteri elismerő érmet adott át Kalincsákné Molnár Zsuzsannának. A Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatója, Vasné Borsos Beáta Bíborka elmondta: az olvasók írtak levelet a könyvtárnak, és felhívták a figyelmet arra a nagyszerű munkára, ami a Kalincsákné Molnár Zsuzsanna vezetésével működő Tolnai utcai tagkönyvtár végez. Ez a könyvtár a Tolnai utcában a Palotaváros kulturális központjává vált, ahol kiállításokat jó programokat kínálnak, és kedvesen segítőkészséggel fogadják az olvasókat, és gondoskodnak arról, hogy mindenki otthon érezze magát a könyvtárban. A palotavárosi olvasók kezdeményezését a Vörösmarty Mihály Könyvtár mellett felkarolta a városrész önkormányzati képviselője, Farkas László is: így a közösség szándékát, elismerését fejezi ki a polgármesteri érem. Az ünnepelt meghatódott, és azt mondta, kollégái nélkül ez a munka nem lehetne sikeres…

Az ünnepség után természetesen Sohonyai Edit ismét átvette a szót. Az író rendszerint a kamaszoknak tart előadásokat, hiszen elsősorban nekik ír. Ezúttal azonban a felnőtteknek mesélt szórakoztató formában arról, mi mindenről árulkodik a testbeszéd.

  szekesfehervar.hu

További híreink

Játssz velünk és nyerj!
Kvízünket elsősorban az Arany János vándorkiállítást megtekintő diákoknak ajánljuk.

Megfejtési határidő:
2018. június 1.
A hibátlanul válaszolók közt könyvjutalmakat sorsolunk ki.

Könyvtárunk a Krém Cukrászdával közös játékot hirdet.

Aki lefényképezi a képen látható könyvtári autót és feltölti könyvtárunk  Facebook oldalára helyszín és időpont megjelölésével, sorsoláson vesz részt.

Sorsolás 2018. június 8-án.

Csóka Judit mereterapeuta foglalkozása
2018. június 2.
A Nagy Olvasásmánia ideje
2018. június 11. és szeptember 14. közötti időszak.

A leadás határidő:
2018. szeptember 14.

A játék június 3-ig tart, melyhez bármikor lehet csatlakozni.
Az öt fordulót hibátlanul megfejtők nyereménysorsoláson vesznek részt.

5. FORDULÓ
Nyeremények

2018. május

Barokk év 2018

4. rész | Nem csak könyveket lehet kölcsönözni

Könyvajánló