Hírek

Ünnepi Könyvhét 2018

Megrendítő családi krónika


Egy regény, amely női sorsokon keresztül mutatja be az író családjának történetét. Gerlóczy Márton: Mikecs Anna – Altató című kötetét mutatják be az Ünnepi Könyvhét programjában június 11-én, 18 órakor a Széna téri Tagkönyvtárban. A szerzővel Kocsis Noémi beszélget.
 Gerlóczy Márton műve családi naplók, levelezések, néprajzi, prózai és lírai művek felhasználásával készült, és vázát két nagyobb lélegzetvételű írás, Gerlóczy nagyanyjának, Jékely Mártának, és dédanyjának, Schéfer Idának az emlékirata alkotja. A szerzőt Mikecs Anna, Jékely Márta elsőszülött gyermeke – Áprily Lajos szavaival, a „drága holt” – kalauzolja a háborúk dúlta, darabokra tört országban szétszakadó és a veszteségek után újra élni akaró család megrendítő krónikájának bemutatásában -- olvasható a kiadó ismertetőjében. Gerlóczy egy könyvbemutatón elmondta: annak ellenére, hogy nagyon sok időt töltött gyermekkorában a nagyszüleinél, sokáig nem is tudott arról, hogy ez a lány egyáltalán létezett. Szeretett volna egy női elbeszélőt a regényének, és ezt Mikecs Annában lelte meg. Anna segít eligazodni a szövevényes családtörténetben. Gerlóczy mindehhez hozzákapcsolta Áprily Lajos versciklusát, amelyet Annának írt.

További híreink

Ismerd meg önmagad!
Az önfejlesztés útján coaching módszerekkel címmel Széna téri Tagkönyvtárunkban 12 alkalomból álló interaktív foglalkozás-sorozat indul Gaál Zita és Mezei László minősített coachok és trénerek vezetésével.
Első este: 2018. június 25.
Vándorút, népmesékkel
Meseföldrajz címmel különleges, ezúttal felnőtteknek szóló sorozatot indítunk a Széna téri Tagkönyvtárban, Csóka Judit meseterapeuta vezetésével

Első alkalom: 2018. június 27.
Megrendítő családi krónika
Egy regény, amely női sorsokon keresztül mutatja be az író családjának történetét. Gerlóczy Márton: Mikecs Anna – Altató című kötetét mutatják be.
A szerzővel Kocsis Noémi beszélget.
2018. június 11.

Olvasósarok

A Visegrad Reads to Kids projekt keretében meseolvasás kisgyerekeknek

2018. június 5.

Kiállítás Csuporné Angyal Zsuzsa fazekas és Vincze Mátyás papírmerítő alkotásaiból.

Megtekinthető: 2018. június 29-ig.

2018. június

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Miért vágyik az ember a jóra? Schäffer erzsébet előadása.

Barokk év 2018

Könyvajánló