Hírek, események

Vakáció és leltár a könyvtárban
A tagkönyvtárak június 23-tól augusztus 25-ig szombatonként zárva tartanak.

A zárvatartás ideje alatt a Központi Könyvtárban kölcsönzött könyvek leadására és az előjegyzett könyvek átvételére
az Olvasóteremben van lehetőség.

Részletes nyári zárvatartás
Vakáció és leltár a könyvtárban
Érdemes több könyvet kölcsönözni a szünet előtt

Elkészült a Vörösmarty Mihály Könyvtár nyári nyitvatartási rendje. Ügyeltek arra, hogy az egymáshoz közel eső tagkönyvtárak eltérő időpontban zárjanak be, így a szünet idején az olvasók akár át is sétálhatnak a néhány utcányira lévő, másik tagkönyvtárba újságokat átlapozni vagy könyveket kölcsönözni. Emellett a könyvtárosok arra számítanak, hogy a nyári szünet előtti napokban többen térnek be hozzájuk, hogy ne maradjanak a könyvbarátok olvasnivaló nélkül a zárvatartás idején sem. Sokan főleg ilyenkor használják ki azt a lehetőséget, hogy egy olvasójeggyel egyszerre tíz könyv is kölcsönözhető egy-egy tagkönyvtárból. Ráadásul ilyenkor a nyári időszakban július 7-től egészen augusztus 25-ig szombatonként a könyvtár zárva lesz. A vakáció először két helyszínen kezdődik meg: a Budai úti és a Mészöly Géza  utca Tagkönyvtárak július 2-től július 29-ig bezárnak, július 31-én nyitják meg újra kapuikat. A Zsolt utcában július 9-től augusztus 5-ig tart a vakáció, nyitás augusztus 7-én. A Pedagógiai Szakkönyvtár július 9. és augusztus 19. között tart zárva, és augusztus 21-től várja újra az érdeklődőket. A Széna téri Tagkönyvtár akkor zár be, amikor a Budai úti Tagkönyvtár ismét megnyitja kapuját: július 30. és augusztus 26. között tart a szünet, augusztus 28-tól pedig ismét várják a Széna téren is az olvasókat.

A Központi Könyvtár Felnőtt kölcsönző részlege ezúttal július 9-től szeptember 2-ig zárva lesz. Ám mielőtt sokan irigyelni kezdik a könyvtárosokat a hosszú pihenésért, sietve eláruljuk: nem csak nyaralnak. A hosszú nyári szünetre azért van szükség, mert komoly leltározási munkálatokba fognak, márpedig a Központi Könyvtárban ez hatalmas mennyiségű könyv áttekintését, adatainak egyeztetését jelenti. Így nem csoda, hogy csak szeptember 4-től fogadják újra a látogatókat. A Gyermekrészleg, valamint a Zenei és számítógépes részleg július 9-től augusztus 19-ig tart zárva, augusztus 21-én nyit újra. Az Olvasóterem nyáron is nyitva lesz, de július 9. és augusztus 17. között 10-től 15.30-ig tart nyitva.
További híreink

Kedves Olvasóink!

A Központi Könyvtár Olvasótermében
a számítógépek használata
2018. augusztus 17-én, pénteken technikai okok miatt szünetel.

Megértésüket köszönjük.

 

Ismerd meg önmagad!
Az önfejlesztés útján coaching módszerekkel címmel Széna téri Tagkönyvtárunkban 12 alkalomból álló interaktív foglalkozás-sorozat indul Gaál Zita és Mezei László minősített coachok és trénerek vezetésével.
2018. augusztus 13.

Könyvtárunk sikeresen pályázott nyári olvasótáborok szervezésére.
A HAJÓS KALANDOK RUMINIVEL és a BARANGOLÁSOK MESÉS TÁJAKON
című olvasótáborokban összesen 30 gyermek vett részt.

Virtuális séta Fejér megye településein

Diavetítés, társasjáték és kézműves foglalkozás képeslapjaink alapján

2018. augusztus 29.
Az EISZ Nemzeti Program keretében mostantól 40 intézményben vehetik igénybe az adatbázist az érdeklődők.

Szeptembertől újra várjuk javaslataikat!

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Miért vágyik az ember a jóra? Schäffer Erzsébet előadása.

Barokk év 2018

Könyvajánló