Új könyvek - 2017. decemberAlafair Burke: Az ex
Manipuláció. Bosszú. Szenvedély. Jack Harris évek nem randizott, amióta a felesége tömeggyilkosság áldozata lett. Mindez megváltozik, amikor egy hajnali kocogás közben megpillant egy gyönyörű nőt a parkban. Miért hasonlít a nő ennyire az elhunyt feleségére?
Jack egyik barátja közzéteszi a furcsa, hajnali találkozást egy népszerű internetoldalon. Az ismeretlen nő néhány nap múlva jelentkezik. A férfi élete ettől kezdve darabokra hullik. Olivia Randall a legkiválóbb védőügyvéd New Yorkban. Amikor tudomására jut, hogy Jack Harrist, a hajdani vőlegényét letartóztatták háromszoros emberölésért, elvállalja a védelmét. Kétsége sincs a férfi ártatlanságában. De tényleg olyan jól ismeri Jacket?
VMK katalógus

(forrás: moly.hu)

George R. R. Martin: Álomdalok
Martin már A tűz és jég dala világrengető sikere előtt is komoly hírnévre tett szert, a fantasytől a science fictionön át a horrorig számos műfajban alkotott maradandót. Az Álomdalok első kötete e csodálatosan sokszínű életmű első húsz évéből válogat. Különleges csemege ez Martin rajongóinak: bepillantást enged abba az írói életútba, amelynek során a képregényrajongó kölyökből többszörösen díjnyertes író lett. Az Álomdalok remekbe szabott írásaiban megtalálható minden, ami miatt olvasók tízmilliói rajonganak George R. R. Martin történeteiért.
VMK katalógus

(forrás: moly.hu)

Milly Johnson: Teaház a sarkon
A Spring Hill tér kedves kis menedékhely, távol a mindennapok nyüzsgésétől. Itt várja vendégeit Leni Merryman Sarki teaháza, amely valódi paradicsom a könyvmolyok számára, és csak úgy vonzza a magányos szíveket. Leni kínálja a környék legkülönlegesebb tortáit a legizgalmasabb irodalmi témákkal fűszerezve: ki az ellenszenvesebb, Mr. Darcy vagy Heathcliff? A Manderley-ház asszonyának története szívszorítóbb, vagy Jane Eyre-é? Az irodalmi teadélutánok résztvevői hétről hétre mind jobban megnyílnak egymás előtt, s kiderül, hogy az ő életük is csaknem olyan regényes, mint kedvenc hőseiké. Hazugságok, tönkrement házasságok, éveken át titkolt kapcsolatok, személyes tragédiák látnak napvilágot. De nincs az a szív, amelyet ne melegítene át egy forró angol tea, egy szelet finom sütemény és Leni Merryman mosolya.
VMK katalógus

(forrás: moly.hu)

Allan Pease, Barbara Pease: A válasz
A testbeszéd tudományának világhírű szakértői, Allan és Barbara Pease A válasz című könyvükben olyan gyakorlati tanácsokat osztanak meg, amelyek őket is elvezették a sikerhez.
Elárulják sikerük legfontosabb állomásait: hogyan határozd meg a pontos céljaidat; hogyan küzdd le az elsőre megoldhatatlannak tűnő akadályokat, és hogyan függetlenítsd magad attól, hogy mások mit gondolnak rólad. Tudatosítsd, hogy felelős vagy a sorsodért! Tanuld meg kezelni a félelmet, és megszüntetni az örök aggodalmaskodást! A mindenki számára érthető, élvezetes stílusban megírt fejezeteket valós esetek bemutatásával teszik még hitelesebbé.
VMK katalógus

(forrás: moly.hu)

Gézsi Andrásné: Életmódváltás a gyakorlatban

Gondolt-e már arra, hogy a tartós testsúlyfölösleg, az anyagcsere-mutatók romlása a 2-es típusú cukorbetegséghez vezethetnek, annak minden lehetséges szövődményével együtt?

Ha Önben él az egészségtudatosság, akkor a bajok megelőzhetők. Mi kell ehhez?

  • olyan segédeszköz, melyben az étkezésre és a mozgásra vonatkozó tanácsokat talál
  • olyan támasz, melyben kalóriatáblázat, ételreceptek, ételminták szerepelnek

olyan eszköz, melyet napról napra olvas, nem kell megtanulni, elég, ha naponta felüti, és követi a féléves program egy napját!
VMK katalógus 

(forrás: moly.hu)

Jenni Petänen, Laura Mendelin: Hajfonás 2.
A könyvben közel negyven hajfonási tanácsot találunk számos variációjukkal: fantáziacopfok, bemutatókra való fonatok, filmekben látott frizurák és utcán is hordható hajművészeti alkotások színesítik a kötetet. A jól megkomponált, egyértelmű fényképek segítik mind a kezdő, mind a tapasztaltabb hajfonókat az újabb és újabb fonatok elkészítésében.
A rendkívül népszerű Hajfonás című könyv folytatásában egészen különleges fonott frizurákat, valamint korábban nem ismertetett klasszikusokat gyűjtöttünk össze.
Mindenki megtalálhatja benne a neki illő hajviseletet, amelyet aztán megfonhat a saját stílusában.
VMK katalógus 

(forrás: moly.hu)

Stephen King, Richard Chizmar: Gwendy's button box
The little town of Castle Rock, Maine has witnessed some strange events and unusual visitors over the years, but there is one story that has never been told… until now.
There are three ways up to Castle View from the town of Castle Rock: Route 117, Pleasant Road, and the Suicide Stairs. Every day in the summer of 1974 twelve-year-old Gwendy Peterson has taken the stairs, which are held by strong (if time-rusted) iron bolts and zig-zag up the cliffside.
At the top of the stairs, Gwendy catches her breath and listens to the shouts of the kids on the playground. From a bit farther away comes the chink of an aluminum bat hitting a baseball as the Senior League kids practice for the Labor Day charity game.
VMK katalógus

(forrás: moly.hu)

Jojo Moyes: La casa de las olas
En un pueblo costero de la Inglaterra de 1950, de esos en los que todo el mundo se conoce y donde el chismorreo es el deporte local, vive Lottie, una joven cariñosa, dispuesta y muy conformista. Su mejor amiga es Celia Holden, con cuya familia vive: ayuda en la casa, hace recados, cuida de los niños.
Pero un buen día el pequeño mundo de Lottie se resquebraja: en una casa de la playa se instala un grupo de artistas bohemios; sus costumbres, que para ella son muy exóticas, le descubren una nueva manera de vivir, más libre, rica y estimulante. Y justo por entonces, Celia le presenta a su novio, un chico que ha conocido en Londres...
VMK katalógus

(forrás: moly.hu)

Терри Пратчетт : Kom бeз npuкpac
Вначале было слово, и это слово было Кот. Эту неколебимую истину возвестил народам кошачий бог через послушного своего ученика Терри Пратчетта.
Итак, перед вами евангелие породы кошачьих. Вы узнаете о котах все. Из чего коты сделаны, их внутреннее устройство, законы, которые на них действуют и не действуют, что они едят и что пьют. Ну а чтобы было наглядней, книга снабжена картинками замечательного английского художника-графика Грея Джоллиффа. Да пребудет с вами кошачье благословение! Мяу!
VMK katalógus

(forrás: moly.hu)

Kvízek

Kívánságkosár

Könyvajánló

Helyismeret


Filmes-téka

Helyi értékek, értékőrzők

forrás: Fehérvár Médiacentrum
További videók

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00463

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Az én könyvtáram