Hírek, események

Egy összeesküvés, aminek örülni lehetett


Kalincsákné Molnár Zsuzsanna kolléganőnk 2018. május 7-én polgármesteri elismerésben részesült.

Nagyszerűen sikerült az összeesküvés, óriási meglepetést szereztek a Tolnai utcai tagkönyvtár vezetőjének, Kalincsákné Molnár Zsuzsannának, aki nem sejtett semmit.


Ő csak annyit tudott, hogy a Tolnai utcai tagkönyvtár lesz a színhelye Sohonyai Edit író előadásának…Természetesen a sikeres ifjúsági regények szerzőjét, a fehérvári írót is beavatták az összeesküvés részleteibe, így aztán Edit Sohonyai rövid bevezető után átadta a terepet Cser-Palkovics András polgármesternek, az est meglepetés vendégének, aki – munkája elismeréseként -- ünnepélyesen ezen az esten polgármesteri elismerő érmet adott át Kalincsákné Molnár Zsuzsannának. A Vörösmarty Mihály Könyvtár igazgatója, Vasné Borsos Beáta Bíborka elmondta: az olvasók írtak levelet a könyvtárnak, és felhívták a figyelmet arra a nagyszerű munkára, ami a Kalincsákné Molnár Zsuzsanna vezetésével működő Tolnai utcai tagkönyvtár végez. Ez a könyvtár a Tolnai utcában a Palotaváros kulturális központjává vált, ahol kiállításokat jó programokat kínálnak, és kedvesen segítőkészséggel fogadják az olvasókat, és gondoskodnak arról, hogy mindenki otthon érezze magát a könyvtárban. A palotavárosi olvasók kezdeményezését a Vörösmarty Mihály Könyvtár mellett felkarolta a városrész önkormányzati képviselője, Farkas László is: így a közösség szándékát, elismerését fejezi ki a polgármesteri érem. Az ünnepelt meghatódott, és azt mondta, kollégái nélkül ez a munka nem lehetne sikeres…

Az ünnepség után természetesen Sohonyai Edit ismét átvette a szót. Az író rendszerint a kamaszoknak tart előadásokat, hiszen elsősorban nekik ír. Ezúttal azonban a felnőtteknek mesélt szórakoztató formában arról, mi mindenről árulkodik a testbeszéd.

  szekesfehervar.hu

További híreink

Kedves Olvasóink!

A Központi Könyvtár Olvasótermében
a számítógépek használata
2018. augusztus 17-én, pénteken technikai okok miatt szünetel.

Megértésüket köszönjük.

 

Ismerd meg önmagad!
Az önfejlesztés útján coaching módszerekkel címmel Széna téri Tagkönyvtárunkban 12 alkalomból álló interaktív foglalkozás-sorozat indul Gaál Zita és Mezei László minősített coachok és trénerek vezetésével.
2018. augusztus 13.

Könyvtárunk sikeresen pályázott nyári olvasótáborok szervezésére.
A HAJÓS KALANDOK RUMINIVEL és a BARANGOLÁSOK MESÉS TÁJAKON
című olvasótáborokban összesen 30 gyermek vett részt.

Virtuális séta Fejér megye településein

Diavetítés, társasjáték és kézműves foglalkozás képeslapjaink alapján

2018. augusztus 29.
Az EISZ Nemzeti Program keretében mostantól 40 intézményben vehetik igénybe az adatbázist az érdeklődők.

Szeptembertől újra várjuk javaslataikat!

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Miért vágyik az ember a jóra? Schäffer Erzsébet előadása.

Barokk év 2018

Könyvajánló