Hírek, események

TOP 20
 1. Náray Tamás: Zarah
 2. Grecsó Krisztián: Vera
 3. Michelle Obama: Így lettem
 4. Borsa Brown: Gyalázat és hit – Első rész
 5. Fábián Janka: Az utolsó boszorkány történetei – első könyv
 6. Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors
 7. Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
 8. Náray Tamás: Zarah öröksége
 9. Brown, Borsa: Az arab
 10. Jojo Moyes: Tengernyi szerelem
 11. David Baldacci: Végső fázis
 12. Joanna Trollope: Barátnők
 13. Jojo Moyes: Párizs szólóban
 14. Jo Nesbo: Szomjúság
 15. Mary Nichols: Találkozunk még
 16. Dorothy Eden: Az amerikai örökösnő
 17. Kepes András: Istenek és emberek
 18. Jo Nesbo: Macbeth
 19. Tasmina Perry: A legutolsó csók
 20. Margaret Atwood: A szolgálólány meséje
 1. Náray Tamás: Zarah

Az utolsó reggel Párizsban után Náray Tamás új regényének főszereplője Zarah Winter szerető családba, fényűző körülmények és csodás műkincsek közé született, s egy tökéletes világban ennek megfelelő élet is várt volna rá. Ám hamar meg kell tanulnia, hogy az 1930-as évek Németországában mindennek épp az ellenkezője igaz. De hiába veszik el tőle a családját, az otthonát, a hazáját, sőt még a nevét is, Zarah mindvégig kitart. A legreménytelenebb helyzetekben is hű marad önmagához és szerettei emlékéhez, akikkel élete végén egy különös véletlen közelebb hozza őket egymáshoz, mint Zarah valaha is remélte volna. A történelmi korszakokon, generációkon és országhatárokon átívelő, mozgalmas családtörténet, mely egy kivételes asszony sorsán keresztül mesél a huszadik századról: szerelemről, árulásról, sikerekről, kudarcokról és a boldogság áráról, amelyet így vagy úgy, de mindenkinek meg kell fizetnie.

Forrás: http://www.victoriaplussz.hu/kultura/1-nap-1-konyv-naray-tamas-zarah/

 1. Grecsó Krisztián: Vera

 

Az 1980-as években Szegeden felcseperedő Vera a történet elején még csupán egy a sok 10-11 éves gyermek közül. Gondtalan, jó tanuló, szülei szeretetét (és kicsit túlzott óvását) élvezi, és mellette van legjobb barátnője is, Sári, akivel mindig mindent meg tudnak beszélni. Minden egy születésnapi ünnepségen kezdődik, ahová Vera (a két család szoros barátságának köszönhetően) a szüleivel együtt érkezik. Itt ismerkedik meg ugyanis Józeffel, a szimpatikus, kedves lengyel fiúval, akiről később kiderül, hogy ugyanabban az iskolában kezd el tanulni, mint Vera, csak éppen ő már felsőtagozatos, nagy fiú. Ám az iskolában Józef egyáltalán nem úgy viselkedik, mint a megismerkedésükkor, folyamatosan balhézik, fegyelmezetlen, Verát pedig levegőnek nézi. Később egy apró balesetnek köszönhetően mégis barátkozni kezdenek, amit Sári egyáltalán nem néz jó szemmel és féltékenységében egy súlyos családi titkot zúdít barátnője nyakába. Ettől kezdve Vera élete fenekestül felfordul, súlyos kérdések és érzések gyötrik (ő „szomorú-izgulás”-nak hívja), minden jó szándéka ellenére sorozatosan félresiklanak a dolgai. Hiányzik a barátsága Sárival, gyermeki énje még nem ismeri fel, hogy amit Józef iránt érez, az bizony az első szerelem. De a legfontosabb kérdés, hogy miért titkolóznak a felnőttek és hová vezethet mindez?

 

Forrás: http://ekultura.hu/2019/05/02/grecso-krisztian-vera

 

 1. Michelle Obama: Így lettem

 

2018 novemberében jelent meg a vaskos kötet Amerikában, s szinte azonnal bestseller lett. Nem nehéz megfejteni a siker titkát. Michelle Obama őszintén, olvasmányosan, tanulságosan mesél életéről. S bár a legtöbben a Fehér Házban eltöltött időre kíváncsiak, az írás nagyobb része életének azt megelőző időszakáról szól. Például arról, ahogy Michelle a chicagói munkásosztályba született fekete gyermekek életét élte a város déli részén. Az foglalkoztatta, hogy a kilátástalannak tűnő szürke életből megpróbáljon tanulással kitörni. Közben Michelle-nek folyamatosan kellett megküzdenie saját félénkségével („Elég jó vagyok?”), önbizalomhiányával, kisebbségi érzéseivel, és az őt körülvevő fehér külvilág olykor megvető magatartásával. Karrierjét jogászként kezdte el a chicagói Sidley & Austin ügyvédi irodánál. Egy napon pedig megismerkedett egy szimpatikus fiatalemberrel – Barackkal. Izgalmas, hogy már megismerkedésükkor mindketten úgy érezték: tenniük kell valamit a közösségért, az emberek jobb életéért.

Forrás: https://jogaszvilag.hu/michelle-obama-igy-lettem/

 1. Borsa Brown: Gyalázat és hit – Első rész

Borsa Brown Gyalázat című új sorozatának első kötetében Sarasotába, egy elzárt amish közösség világába repíti az olvasót. A fiatal Dorothy Miller és családja egy újhullámos amish faluban él. Bár visszahúzódnak a világi élettől, de nem zárkóznak el teljesen. Ám egy nap szörnyű hírrel kell szembesülniük: a piacot eladják. Rengeteg család kerül veszélybe az így kieső bevétel miatt. A területre Gregory Hamiltonnak fáj a foga, aki egy elegáns éttermet tervez a területre. A történetet Dorothy, Gregory és Samuel szemszögéből olvashatjuk. Ott van az alázatos vidéki leányzó hatalmas szívvel és kissé lázadó, harcias természettel, aki bármit megtenne a családjáért, a közösségéért, vele szemben pedig megismerjük a törtető angol üzletembert, aki eddig semmit nem tudott erről az elzárt közösségről. A sztori harmadik főszereplője Samuel, aki amolyan fekete bárány a közösségben. És vele együtt alakul ki az ő szomorú szerelmi háromszögük. A két férfi ugyan más-más világban nőttek fel és élnek, mégis sokban hasonlítanak egymásra. Vajon a közösség kiáll magáért? És mit lép a szerelemtől összezavarodott Dorothy?

Forrás: https://kulturpara.blog.hu/2018/11/15/gyalazat_es_hit_egy_elzart_amish_kozosseg_es_a_kulvilag_osszecsapasa

 

 1. Fábián Janka: Az utolsó boszorkány történetei – első könyv

A regény kezdetén a 18. század első évtizedeiben járunk, s rögtön egy boszorkányperben találjuk magunkat. A vádlott, bizonyos Sárosi Kata bár bizonygatja ártatlanságát, s az általa megbűvölt fiatalember sem vall ellene, az ítélőszék hathatós nyomásgyakorlására végül minden bűnét megvallja a bírák előtt. A szép Kata halála előtt rábízza titkát tizenöt éves unokahúgára, Felíciára. A regény az ő történetét mutatja be. Kuruzslást tanul, megismerkedik a gyógynövények világával. Egy vágással aztán már a felnőtt, házas Lici életébe csöppenünk, aki férje oldalán egy kávéházat üzemeltet Bécsben. Mária Terézia trónra lépését követően pedig az utolsó boszorkány is aktivizálhatja magát, a kalandok és fordulatok csak ekkor kezdődnek igazán! Az elbeszélő bátran, tabuk nélkül bevezet minket Mária Terézia színe elé, megmutatja a királynő rigolyáit, nem finomkodik, ügyesen játszik a fikció és történelmi hűség kettősével.

Forrás: http://szembetuno.blogspot.com/2016/10/az-utolso-boszorkany-tortenetei.html

 

 1. Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors

„A kapcsolatok minősége – legyen szó párkapcsolatról, szülő-gyerek viszonyról vagy munkahelyi kapcsolatokról – egész életünk minőségét is meghatározza: befolyásolja egészségi állapotunkat, teljesítőképességünket, de akár az életkilátásainkat is. A bizalom és biztonság kialakulása pedig a szülői gondoskodás minőségétől függ. És itt jön be a képbe a transzgenerációs örökség, hiszen a mi szüleink hozzánk való viszonyában az ő szüleik – vagyis a mi nagyszüleink – gondoskodásának minősége jelenik meg, ahogyan a nagyszüleinkre pedig az dédszüleink voltak nagy hatással.”
Ebben az örökségcsomagban természetesen szerepet játszanak a családi, közösségi traumák, mint amilyenek a háborús élmények, üldöztetések. És persze szerepet játszanak – bár erről a szerző nem beszél – az olyan család, közösségi katarzisok, amelyek bizakodással, egymásba és önmagunkba vetett hittel töltik el az embereket. 
S mindebből az is kiderül, mit tehetünk azért, hogy jó mintákat adjunk tovább gyermekeinknek. Orvos-Tóth Noémi úgy fogalmaz: „Ha a szülők jól vannak önmagukkal, ha megpróbálnak önazonos életet élni, …akkor pont azt adják, amit adni érdemes”.

Forrás: http://konyvkultura.kello.hu/kritika/2019/07/sors

 

 1. Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek

Adva van Will, aki harminc x néhány éves, jól menő üzletember, imádja az életet, szeret utazni, sportolni és tökéletes élete van. Aztán ennek egyszercsak vége szakad, mert egy szerencsétlen baleset során lebénul nyaktól lefelé. Louisa átlagos családban él. Nővére (annak kisfia) és szüleivel és a nagypapával laknak egy tipikus angol házban, ahol nincs elég szoba. A lány hiába 25 éves, nem tudja, hogy mit kezdjen az életével, miután több év munka után egyik napról a másikra kirúgják a kávézós állásából.  Az elején Will monológját olvashatjuk a balesetig, majd Louisa életét ismerhetjük meg, akinek a munkaközvetítő ajánlja fel azt a melót, hogy gondozza Willt. Engem ez a könyv megvett. Nem csak azért, mert fontos témákról szól (elfogadás, a másik motiválása, az élet szeretetének megnyilvánulása, a szerelem és a döntések ereje, a család egysége, egy (pár)kapcsolat szakaszai, az elengedés és szakítás, a biztonságos talaj elhagyása.), de emellett még vicces is volt. És tudom, hogy egy kicsit másként állok én is az élethez ezek után.

Forrás: http://www.zakkantolvas.hu/2016/06/jojo-moyes-mielott-megismertelek.html

 

 1. Náray Tamás: Zarah öröksége

A második kötetben (1. Zarah) megismerjük a másik unoka, Andy sorsát. Ő Angliában nevelkedett kissé zord anyával, szerető apával. Művészettörténész, régész lett, s sajnos egy bűnöző férfit (Brian) szeret, aki számtalanszor veszélyezteti őt is. A történetben számos régi szereplő is felbukkan, így téve teljessé a Winter család történetét. Sok véletlen során találkoznak az egymástól elszakadt családtagok, s ideig-óráig részesei lehetnek egymás életének. Zarah nagyon sok halállal találkozik az élete során, sok számára fontos embert veszít el. 

Nagyon érdekes, jól olvasható, fordulatos családregény.

Forrás: http://olvasas-dina.blogspot.com/2018/02/

 1. Brown, Borsa: Az arab

Csillát felkérik, hogy tolmácsként segítse az arabok munkáját. Gamal egyből kinézni a nőt magának, és nagyon meglepődik, mikor nem sikerül megvásárolnia. Nagy feszültség van az olvasóban az első percektől, hiszen szeretjük Csillát, és nem akarjuk, hogy a pénz miatt megtörjön. De eközben megkedveljük Gamalt is, aki oldalról oldalra formálódik, és bár nem tud a saját vallásával szembefordulni, mégis egy picit másként kezdi szemlélni a világot, a nőket. Bár érződik a szikra kettejük között, Gamalt hazaszólítja a kötelesség, és az esküvő. A szerencsés (vagy inkább szerencsétlen?) menyasszonyjelölt Yasmin, aki kicsit bele is van habarodva Gamal hercegbe. Csakhogy az esküvő után megérkezik a meghívott magyar delegáció, köztük Csilla is. Innentől fenekestül felfordul minden, és az idő csak úgy elrepül az olvasó felett.

Forrás: http://milyenkonyvetolvassak.blogspot.com/2016/04/borsa-brown-az-arab.html

 1. Jojo Moyes: Tengernyi szerelem

Jojo Moyes még 2005-ben írta ezt a történetet, a  nagymamájának Betty McKee-nek ajánlotta, aki hetven évvel ezelőtt megtette ugyanezt az utat és a könyvet a személyes emlékei ihlették. Egy igazi vintage regény volt, benne a kor asszonyaival, lányaival. Azokkal az ausztrál lányokkal, akik feleségül mentek egy hazájukban harcoló angol katonához rövid ismeretség után. A háború végeztével a családok egyesítése céljából sor került a hadifeleségek Angliába szállítására. 655 ausztrál hadifeleség indult útnak, 1100 férfi az útitársuk és tizenkilenc repülőgép. Így ismerjük meg a babát váró, már nagy pocakos, mindenkivel törődő, nagyon kedves Maggiet, a felsőbb körökbe született, kissé fennhéjázó Avice-t, a titokzatos ápolónőt, Francest és a nagyon fiatal Jean-t, akik négyen egy kabinba kerülnek.  Szerelem, barátság, szeretet és humor jól megfért együtt Jojo Moyes könyvében, nagyszerű volt. 

Forrás: http://konyvutca.blogspot.com/2016/11/jojo-moyes-tengernyi-szerelem.html

 1. David Baldacci: Végső fázis

sorozat kiindulópontján (1. rész: Emlékek börtönében) az ifjú Amos Decker sportkarrierje egyetlen pillanat alatt omlik össze: egy mérkőzésen kis híján az életét veszti egy balesetben. A szervezete sosem lesz már a régi, megváltozott agyműködése miatt ugyanis semmit sem felejt el, amit valaha érzékelt. Rendkívüli képességeit a bűnüldözés szolgálatába állítja. Ebben a regényben nagyon tetszett az „erős kezdés”. Azonnal magával ragadott, képes volt a végéig fenntartani a figyelmem és elérni, hogy izguljak a szereplőkért, agyaljak az „ügy” megoldásán. Tetszett, hogy a főszereplő kivételes képessége ellenére sem egyedül oldja meg a problémákat. Jól működött a csapatmunka, jól kiegészítették egymást. Mindettől reálisabb, hihetőbb lett a történet. Nem utolsó az sem, hogy történet feszessége, folyamatos feszültsége mellett jutott hely egy csipetnyi humornak is.

Forrás: http://www.diakonkormanyzat.hu/2018/12/david-baldacci-vegso-fazis.html

 1. Joanna Trollope: Barátnők

"Stacey Grantet szerdán bocsátották el az állásából. A döntést eleve igazságtalannak érezte, attól pedig csak még jobban, hogy a munkahétből hátravolt még a csütörtök és a péntek." Stacey-vel kezdjük az ismerkedést, aki miatt elindul az az eseménysor, amely próbára teszi a négy nő barátságát, amely évtizedek óta tart. Egyetlen olyan esemény, amelynek elvileg csak egyikükre szabadna hatást gyakorolnia, mégis elindít egy lavinát, amellyel mind a négyen sodródnak és kérdésessé válik, hogy a barátságuk túléli-e ezt a helyzetet, amibe belekerültek. Sokakat foglalkoztató kérdéseket, mindennapi problémákat vet fel a történet, úgy, mint az idős szülők ápolása, a kamasz gyerekekkel való folyamatos csatározás, a házastársak elhidegülése, karrier, anyaság és a fő mozgatórugó a lelkiismereti válság. Mindenki meg fogja találni azokat a részeket a regényben, amelyek hozzá közel állnak, amelyekből ő maga is kicsit erőt meríthet.

Forrás: http://konyvlelo.blogspot.com/2018/10/joanna-trollope-baratnok.html

 1. Jojo Moyes: Párizs szólóban

A népszerű brit írónő, a keresztnevét egy Beatles-slágerből vevő Jojo Moyes közel egytucat novelláját tartalmazza a kötet. A szerző lévén, hogy maga is a „gyengébb” nem tagja, remekül ismeri a nők lelkének, érzelmi rezdüléseinek valamennyi „hangfekvését”, és mindezt az írásai sorai között bujkáló, remek humorral és a hősei sorsa iránti empátiával osztja meg olvasóival. Ekként sorakoznak a kötetben (Nászút Párizsban, Tweetek erdejében, Délutáni szerelem, Járt út, Tizenhárom nap John C-vel, Margot, A karácsonyi lista, Párizs szólóban) a remek írások, egy-egy jellemző életképet villantva fel a párizsi asszonyok hétköznapjaiból.

Forrás: https://saar-ujb.hu/intezmenyek/petofi-sandor-muvelodesi-haz/

 1. Jo Nesbo: Szomjúság

Harry Hole visszatért! A Szomjúság a sorozat 11. kötete. Javaslom a sorrend betartását, érdemes, nagyobb az élmény és a krimik hatása! Nesbo most is megragadja az olvasót, és egy felejthetetlen kalandra viszi. A siker kulcsa egyszerű. Szeretsz néhány karaktert, gyűlölsz másokat, és mindenki érdekel. Ami Nesbo regényeiben különlegeset jelent, az az írásának stílusa. Minden karakter, akár fontos, akár nem, sok érzést kelt az olvasóban. Meglepetés is akad a karaktereinek jellemfejlődését illetően. A könyv lassabban indul, de Nesbo csak megalapozza a későbbi csavarokat és lélegzetelállító utazást tehetünk egy gyilkos elméjébe, aki a démonokkal küzd. Nos, egy kegyetlen, hűvös, erőszakos, érzelmes, teljesen magával ragadó krimit készített rajongóinak.

Forrás: http://gaboolvas.blogspot.com/2017/11/szomjusag.html

 1. Mary Nichols: Találkozunk még

Sheila egy nagycsalád legidősebb gyermekeként egyetlen nap alatt veszti el testvéreit és szüleit a II. világháborúban. A közeli ismerősök nem tudnak sokáig gondoskodni a fiatal lányról, így az szülővárosát (és udvarlóját) hátrahagyva, egyetlen élő rokonához, Constance nénihez költözik. Mindeközben megismerkedünk egy grófi, előkelő családdal és annak legifjabb hölgyével, Prue-val, aki szintén ki szeretné venni részét a háborúból, a maga módján segítve hazáját. A két lány gyorsan közös nevezőre jut, én pedig nem tudtam dönteni, melyiküket is kedvelem jobban: a védtelen Sheilát vagy a magabiztos Prue-t. A regényben az ő történetükön keresztül követjük végig a háború számára „láthatatlan” életeket, akik mégis aktív alakítói voltak a kémhálózatoknak.

Forrás: http://szembetuno.blogspot.com/2018/08/mary-nichols-talalkozunk-meg.html

 1. Dorothy Eden: Az amerikai örökösnő

Hetty a Jervis családhoz kerül kislányként, ahol az egyetlen gyermek, az örökösnő Clemency cselédlánya lesz. Már kiskamasz, amikor rádöbben, hogy Clemency a féltestvére: az apjuk közös, csak amíg Clemency törvényes gyermek, ő fattyú. Nincs is sok öröme az életben, könyvmoly és azt tervezi, Clemency angliai esküvője után beáll ápolónőnek. A Lusitania fedélzetén mennek át Angliába, és a családból egyedül Hetty éli túl a hajó pusztulását, akit kimentői összetévesztenek Clemencyvel. A lány átveszi húga személyazonosságát, és kész hozzámenni annak vőlegényéhez, aki neki is tetszett. Szerencsére Eden úgy pörgeti a cselekményt, hogy a klisé alap ellenére is érdekes, fordulatos tud maradni, és a drámai pontok ellenére is szórakoztató.

Forrás: https://regenyvilag.blog.hu/2018/10/23/eden_az_amerikai_orokosno

 1. Kepes András: Istenek és emberek

Nem véletlen, hogy az Istenek és embereket a Tövispuszta és a Világkép drámai folytatásaként hirdeti a fülszöveg. Előbbi családregény jellegzetes magyar figurákkal, univerzális sorsokkal, utóbbi pedig ismeretterjesztő publicisztika, ami részben önéletrajzi elemekre épül. Az immár trilógiává bővült könyvsorozat hasonló gondolatok mentén forog: a világ, és benne Magyarország sorsa, az értékrendszerek változása, a klasszikus humanista eszmék eltűnése. Ez a regény ugyanis nem azért íródott, hogy egy cselekményt meséljen el: inkább egyfajta keresztmetszetet kíván adni arról, Kepes szerint milyen világban élünk. Álláspontja, véleménye az első lapoktól kezdve egyértelmű - ettől válik néha szájbarágóssá -, viszont fogalmazásmódja, mesélőkedve miatt a regény egy percig sem unalmas. Kepes élvezetesen, könnyen emészthetően, olvasmányosan ír, nem lehet nem észrevenni a sorok mögött az alkotót, azt a rengeteg tapasztalatot, amit hosszú karrierje során gyűjtött.

Forrás: https://fidelio.hu/konyv/a-hegytetorol-nezzuk-ahogy-eltunik-alattunk-a-vilag-141634.html

 1. Jo Nesbo: Macbeth

„Azt fontos az elején leszögezni, hogy Shakespeare halálának 400. évfordulójára készült a könyv (másik 5 társával, amiből 4 magyarul is elérhető), kortárs írók összefogásából. A történet alapjai, sarokkövei, fordulatai megegyeznek, de sajátos "tálalásban". A az alaptörténetből kifolyólag valószínűleg nem spoilerezek el túl sok mindent, ha azt mondom, hogy Macbeth megrészegül a rá kiosztott előléptetéstől, és teljes mértékben a jóval idősebb felesége kénye-kedve szerint cselekszik. A csekély előismeretek után egyáltalán nem kiszámítható módon megváltozik, beleőrül a hatalomba, és a végén már nem tudja sem magát, sem az általa beindított gépezetet lekapcsolni. Lehet, hogyha lennének más hasonló "modernizálós" sorozatok, a többi nagy klasszikust is könnyebben lehetne a fiatalok kezébe adni.”

Forrás: https://smokingbarrels.blog.hu/2018/06/11/konyvkritika_jo_nesb_macbeth

 1. Tasmina Perry: A legutolsó csók

„Az elbeszélés két szálon vezeti az olvasókat a végkifejlet felé. Az egyik a jelenben játszódik, aminek főszereplője egy hétköznapi lány Abby Gordon, aki levéltárosként dolgozik és ennek köszönhetően bukkan rá egy fotóra, ami teljesen rabul ejti. Annyira kíváncsi annak történetére, hogy a végletekig képes elmenni, csak hogy betekintést nyerjen a képen szereplők életébe. Elképesztőnek tartom, hogy a szerelem mennyi akadályt leküzd, és hogy az emberek mennyi mindent megtesznek szeretteikért és éppen ezért olyan elragadó ez a történet, mert annyira valóságos és hiteles. Ugyanakkor az emberi kíváncsiság sem ismer határokat, aminek Abby a tökéletes mintaképe. Ki ne gondolkozott volna már el azon, hogy milyen lehet egy másik személy cipőjében járni.”

Forrás: http://www.ahmagazin.com/tasmina-perry-a-legutolso-csok/

 1. Margaret Atwood: A szolgálólány meséje

„A történet szerint az Amerikai Egyesült Államok egy puccs miatt liberális demokráciából földhözragadt teokratikus diktatúrává válik. Ahogy minden totalitárius rendszerben, úgy itt is monopolizálja az uralkodó osztály az értékes dolgokat: a termékeny nőket, akikből Szolgálólányok lesznek. Egyetlen feladatuk, hogy a családnak, amihez kiküldik őket, meghatározott időn belül gyereket szüljenek. Természetesen kell valami magasztos álca, ami mögé bújhat az új rendszer, ami által elhitethetik az emberekkel, hogy amit tesznek, az mind legitim, a javukat szolgálja: itt az új társadalom egy bibliai történetre épül. Hátborzongató és néhol teljesen lesokkol, de kétség kívül az elmúlt évek egyik legjobb regénye. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a sorzatot, vagy a disztópiákat: a nőkről és a helyzetükről nem készült még ilyen, egyszerre borzalmas és mégis zsigeri élményt nyújtó írás.”

Forrás:https://smokingbarrels.blog.hu/2018/03/08/konyvkritika_margaret_atwood_a_szolgalolany_meselje

További híreink

A Vörösmarty Mihály Könyvtár nevében Buriánné Tarró Edit Erzsébet igazgató vette át a Minősített Könyvtár elismerő oklevelet és díjat.

2020. január 24.

Megszületett a Fantasztikus karácsony irodalmi pályázat eredménye!

2019. december 19.

Fantasztikus karácsony

Beküldési határidő:
2019. december 8.

Eredeményhirdetés:
2019. december 19.

A 2019-2020-as tanév első félévében is várjuk iskolai csoportok jelentkezését könyvtári tematikus foglalkozásainkra.
Tematikus foglalkozásainkra óvodás csoportok jelentkezéseit várjuk - kézműveskedéssel, interaktivitással, játékos mesefeldolgozásokkal.

Kvízek

Várjuk javaslataikat júniusi kosarunkba


Online elérhető adatbázis és e-könyvek

Filmes-téka

Könyv ajánlás kreatívan

forrás: Fehérvár Médiacentrum

Újra nyitva a Vörösmarty Könyvtár

forrás: Fehérvár Médiacentrum

Könyvtárteraszok nyíltak

forrás: Fehérvár Médiacentrum

További videók

Könyvajánló

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Az én könyvtáram


A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című program országos hatókörű könyvtári projektje