Hírek, események

Járványügyi intézkedés

Kedves Olvasóink, Látogatóink!

 

A koronavírus-járvány második hulláma megérkezett, a járvány ütemének lassítása mindannyiunk közös felelőssége. Kötelességünk megóvni dolgozóinkat és látogatóinkat, ezért bizonyos korlátozások bevezetése elkerülhetetlen a jelen helyzetben.

  1. szeptember 15-től a járványügyi helyzet erősödése miatt, a Vörösmarty Mihály Könyvtár épületeiben és szolgáltatásaiban az alábbi intézkedéseket vezetjük be:

A könyvtárhasználók és a munkatársak biztonsága érdekében kérjük, hogy a könyvtárat ne látogassa, aki koronavírussal fertőzött, aki a koronavírusos megbetegedés tüneteit mutatja, vagy az elmúlt 10 napban ilyen személlyel kapcsolatba került!

Kérjük, hogy lázasan, betegen ne jöjjenek be a könyvtárba!

A könyvtár épületeibe történő belépéskor és a szabadpolcon elhelyezett dokumentumok kézbevétele előtt használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket!

A könyvtárban történő tartózkodásuk alatt kérjük, mindvégig használjanak az orrot és szájat teljes egészében eltakaró maszkot!

A társadalmi távolságtartás szabályai miatt egyszerre, egy időben, korlátozott számú olvasó tartózkodhat a könyvtárban, maximálisan 30 perc időtartamban. A kölcsönzés gyorsítása, és a fizikai kontaktusok csökkentése érdekében, kérjük, ha tehetik, használják online szolgáltatásainkat:

  • kölcsönzési határidők online hosszabbítása,
  • könyvek online foglalása!

Lehetőséget biztosítunk arra is, hogy az Önök által e-mailben, vagy telefonon kért dokumentumokat előkészítjük, és előre egyeztetett időpontban adjuk át Önöknek könyvtárunkban.

Számítógépeinket korlátozott számban, korlátozott ideig használhatják!

A használat utáni fertőtlenítésről kollégáink gondoskodnak. Kérjük, ebben az esetben is tartsák a megfelelő távolságot (1.5 m) egymástól! Amennyiben lehetőségük van rá, használják saját eszközeiket internetezéshez!

A visszahozott könyveket 48 órára karanténba helyezzük, ezek használatára csak a biztonsági idő letelte után van ismét lehetőség. Mivel a visszavétel adminisztrációja a karantén miatt csúszik, a dokumentumok kölcsönzési határideje esetenként lejárhat, így előfordul, hogy felszólító levelet fognak kapni. Sajnos, ennek a folyamatnak a leállítására nincs lehetőségünk. Kérjük olvasóinkat, hogy ebben az esetben a felszólító levelet ne vegyék zaklatásnak, a késedelmi díjat természetesen nem kell megfizetniük.

A Központi Könyvtárból heti egy alkalommal továbbra is házhoz visszük Önöknek a kért dokumentumokat. A kéréseket telefonon, illetve elektronikus levélben fogadjuk. Kérjük idős, mozgásukban korlátozott olvasóinkat, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel!

Olvasóink újra igénybe vehetik könyvtárainkban fiókközi kölcsönzési szolgáltatásunkat, a kéréseket heti egy alkalommal teljesítjük.

Rendezvényeinket a járványügyi helyzetre való tekintettel, minden esetben az aktuális járványügyi utasításoknak megfelelően, a szükséges védelmi intézkedések maximális figyelembevételével szervezzük meg. Az ott tartózkodók létszámát korlátozzuk.

Gyermekfoglalkozást csak abban az esetben vállalunk, ha a csoport létszáma nem haladja meg a 15 főt, a résztvevőket megfelelő távolságban tudjuk leültetni.

 

Megértésüket köszönjük.

 

Székesfehérvár, 2020. szeptember 15.

További híreink

A Vörösmarty Mihály Könyvtár nevében Buriánné Tarró Edit Erzsébet igazgató vette át a Minősített Könyvtár elismerő oklevelet és díjat.

2020. január 24.

Megszületett a Fantasztikus karácsony irodalmi pályázat eredménye!

2019. december 19.

Fantasztikus karácsony

Beküldési határidő:
2019. december 8.

Eredeményhirdetés:
2019. december 19.

A 2019-2020-as tanév első félévében is várjuk iskolai csoportok jelentkezését könyvtári tematikus foglalkozásainkra.
Tematikus foglalkozásainkra óvodás csoportok jelentkezéseit várjuk - kézműveskedéssel, interaktivitással, játékos mesefeldolgozásokkal.

Kvízek

Várjuk javaslataikat szeptemberi kosarunkba


Online elérhető adatbázis és e-könyvek

Filmes-téka

Kincsek, titkok, huncutságok

forrás: Fehérvár Médiacentrum

Kulturális programok ősszel

forrás: Fehérvár Médiacentrum

Könyv ajánlás kreatívan

forrás: Fehérvár Médiacentrum


További videók

Könyvajánló

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Az én könyvtáram


A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című program országos hatókörű könyvtári projektje