Hírek

Meseföldrajz

Vándorút, népmesékkel

Meseföldrajz címmel különleges, ezúttal felnőtteknek szóló sorozatot indítunk a Széna téri Tagkönyvtárban, Csóka Judit meseterapeuta vezetésével, 12 hónapon át, havi egy alkalommal. Az első est június 27-én lesz, 17.30-tól 19.30 óráig.
Csóka Judit visszatérő vendég könyvtárunkban. Gyermekeknek szóló „mesés” foglalkozásai rendkívül népszerűek. A mesét azonban minden korosztály szereti, még a felnőttek is: ez nem csoda, hiszen a mese, a jó történet vigasztal, utat mutat, sőt, a szakemberek szerint még gyógyít is – „csupán” mindig a nekünk való történetet kell megtalálni. A június 25-én induló sorozat pedig azt bizonyítja, hogy tájékoztat, érdekes, új információkkal is gazdagíthat. A Meseföldrajz célja különböző kultúrák, országok, népek megismerése, a népmeséken keresztül. A sorozat révén vándorútra kelünk. Az első állomás, „indulási hely” június 27-én, 17.30-tól 19.30 óráig Magyarország: tájegységeinkkel, népviseleteinkkel, magyar népszokásainkkal ismerkedünk, de nem maradnak ki a népdalok, mondókák, és persze az ételek sem.
Képzeletbeli utunk során a következő hónapokban számos helyen megállunk: Szlovákiában, Oroszországban, Spanyolországban, Afrikában, Indiában. Megkóstoljuk a nemzetek ételeit, italait, megnézzük a viseletüket. Megtanuljuk népdalaikat, megismerjük népszerű íróikat. Meghallgatjuk népmeséiket. Vajon mi az, amit tanulhatunk tőlük, mit üzennek a meséik?


További híreink

Ismerd meg önmagad!
Az önfejlesztés útján coaching módszerekkel címmel Széna téri Tagkönyvtárunkban 12 alkalomból álló interaktív foglalkozás-sorozat indul Gaál Zita és Mezei László minősített coachok és trénerek vezetésével.
Első este: 2018. június 25.
Vándorút, népmesékkel
Meseföldrajz címmel különleges, ezúttal felnőtteknek szóló sorozatot indítunk a Széna téri Tagkönyvtárban, Csóka Judit meseterapeuta vezetésével

Első alkalom: 2018. június 27.
Megrendítő családi krónika
Egy regény, amely női sorsokon keresztül mutatja be az író családjának történetét. Gerlóczy Márton: Mikecs Anna – Altató című kötetét mutatják be.
A szerzővel Kocsis Noémi beszélget.
2018. június 11.

Olvasósarok

A Visegrad Reads to Kids projekt keretében meseolvasás kisgyerekeknek

2018. június 5.

Kiállítás Csuporné Angyal Zsuzsa fazekas és Vincze Mátyás papírmerítő alkotásaiból.

Megtekinthető: 2018. június 29-ig.

2018. június

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Miért vágyik az ember a jóra? Schäffer erzsébet előadása.

Barokk év 2018

Könyvajánló