A Fejér megyei könyvtárak digitális állományának felmérése


Tisztelt Kollégák!


A Kormány által a 1404/2017. (VI.28.) Korm. határozattal elfogadott Digitális Nemzet Fejlesztési Program megvalósítása során elkészült a Közgyűjteményi Digitalizálási Stratégia.
Célja, biztosítani a közgyűjteményi tartalmak minél szélesebb körű, akadálytalan hozzáférését a kultúrafogyasztók számára.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztálya útmutatása alapján digitalizálási stratégiát kell készítenünk.

A stratégia kiindulópontja egy átfogó helyzetkép készítése, melynek összeállításában a segítségüket kérnénk.

Kérjük, hogy az alábbi kérdőívet 2017. szeptember 31-ig legyenek kedvesek kitölteni.

Kérjük, hogy települése könyvtári digitalizálási tevékenységére vonatkozó válaszait az alábbi szakmai ismertető alapján adja meg.


Ismertető a kérdőív kitöltéséhez

Minden könyvtárnak kiemelt feladata összegyűjteni a települése életével kapcsolatos dokumentumokat. Fontos, hogy az utókor minél teljesebb képet kapjon az itt élt emberek mindennapjairól, a helyi, jeles személyiségek munkásságáról, a civil szervezetek, intézmények programjairól.

A könyvtárnak gyűjtenie kell a helyi szerzők műveit, a helyi önkormányzat, intézmények, szervezetek, nyomdák gondozásában megjelent kiadványokat. Fontos helyi források a plakátok, meghívók, képeslapok, egyéb szórólapok, a rendezvényeken készült fényképek.

A könyvtárosnak arra kell törekednie, hogy minél teljesebb helyismereti anyag álljon az érdeklődők rendelkezésére.


KÉRDŐÍV   
hetvenhárom
*- kötelező kitölteni

Szeptembertől újra várjuk javaslataikat!

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Miért vágyik az ember a jóra? Schäffer erzsébet előadása.

Barokk év 2018

Könyvajánló