Hírek

Ünnepi Könyvhét 2018

Zeneközelben, Juhász Előddel

Biztosan sokan szívesen emlékeznek a Zenebutik, illetve Zenehíd című televíziós produkciókra, illetve a Magyar Rádió Zeneközelben című adására. Az említett műsorok vezetője, az idén 80 éves Juhász Előd zenetörténész, szakíró, a zenei ismeretterjesztés jeles alakja lesz a vendég a Központi Könyvtár Olvasótermében június 7-én, csütörtökön, 18 órakor.
Juhász Előd 1961-ben kitüntetéssel fejezte be a Zeneakadémiát. Utána a Magyar Rádiónál kapott munkát, ahol Csiba Lajossal közösen 25 évig vezette a Zeneközelben című műsort, amelyben a komolyzene mellett a népzene, a jazz és a rock is helyet kapott. Majd a Magyar Televízióhoz került, ott a Zenebutik című műsora vált rendkívül népszerűvé, amely változatos műfajokkal, élőben jelentkezett be különböző helyszínekről. A Zenebutik 20 év alatt 266 adást ért meg.
A Hír Tv-nél is vezetett műsorokat, a Zenehíd és Operaház címmel. 2011 óta a Magyar Katolikus Rádióban Csiba Lajossal együtt készíti újra a Zeneközelben sorozatot. Több könyvet írt, zenei ismeretterjesztő előadásokat tart, létrehozta a Szépművészeti Kórust.

További híreink

Házigazda Sipos Mari az Ősfehérvár Alkotóközösség vezetője

2018. június 28.
Család és kultúra
a Múzeumok éjszakáján

Karszalag elővételben is kapható a Központi Könyvtár Felnőtt kölcsönző részlegében
Lakatos György, a neves  fagottművész az Olvasóteremben ismeretterjesztő előadást tart, Fából faragott: mese a hangokról -- fás zenék, nem fásultan címmel.

2018. június 29.
Vakáció és leltár a könyvtárban
Érdemes több könyvet kölcsönözni a szünet előtt

Elkészült a Vörösmarty Mihály Könyvtár nyári nyitvatartási rendje.
Olvasson vagy kölcsönözzön e-bookot az EBSCO eBook Public Library Collection adatbázisból.
A szolgáltatás könyvtárunkban és távolról (pld. otthonról) is elérhető.

2018. június

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Miért vágyik az ember a jóra? Schäffer erzsébet előadása.

Barokk év 2018

Könyvajánló