Hírek, események

Adventi készülődés

Adventi készülődés, önkéntesek segítségével

Szaloncukor-dísz, mécsestartó, betlehem

gg

A Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában december 14-én az adventi készülődés jegyében telik a délelőtt: 10 órától 12 óráig a legkülönbözőbb technikákkal készíthetnek ünnepi díszeket az érdeklődők.

A Tolnai utcai Tagkönyvtárban az utóbbi időszakban (2018-ban és 2019-ben) rendszeresekké váltak a kézműves foglalkozások: a 2018-ban indult EFOP pályázatnak köszönhetően havonta könyvajánlóval egybekötött kézműves foglalkozásokat tartottak. Ezeken a foglalkozásokon önkéntes nyugdíjasok vezetésével többféle hasznos tevékenységgel ismerkedtek meg a látogatók: hol könyvjelző, hol szélfogó készült, hol madárkát horgoltak, amit levendulával töltöttek meg. Felelevenítették a mára kissé feledésbe merült makramézás fortélyait, volt papírhajtogatás, megtanulták a szalvétatechnikát, de ékszert és tűpárnát is készítettek a sorozat résztvevői. Gyakorta a szépkorúak egymást tanították -- jó hangulatban -- a különböző technikákra: az alkotás közben igazi közösség alakult ki. A foglalkozásokat ügyes kezű és igen lelkes nyugdíjasok vezették: Krainhoffer Tamás Károlyné, Richterné Márai Teréz, Silye Sándorné és Sziliné Molnár Klára.

A december 14-i adventi foglalkozáson is ők nyújtanak majd segítséget mindazoknak, akik a könyvtárban szeretnének kreatív ötleteket meríteni a lakás feldíszítéséhez és az ajándékkészítéshez. Krainhoffer Tamás Károlyné látványos karácsonyi üdvözlőlapokat készít a résztvevőkkel, Richterné Márai Teréz megtanítja az adventi mécsestartó horgolásának technikáját, Silye Sándorné Jutkával ki-ki fenyőfára való szaloncukor-díszt varrhat karácsonyi textilből, csipkedekorációval. Sziliné Molnár Klárától megtudhatják a látogatók, miként lehet papírból egyszerű betlehemet készíteni. A belépés ingyenes, az alapanyagot minden érdeklődő számára a könyvtár biztosítja.

További híreink

Kiállítás nyílt különleges ásványokból és kristályokból Tolnai utcai Tagkönyvtárunkban.

(Szöveges és mozgóképes beszámoló)

2020. február 4-29. Szöveg

A Fehérvári Kézművesek Egyesületének kiállítása.

2020. január 6-31.

Karácsonyi ajándékok készítése különböző tecnikák segítségével

2019. december 14.
 

Jány Tamás vetítéses előadása


2019. november 26.
Miben könnyítheti meg az életünket az internet és a számítógép?

2019. december 11.

Kvízek

Várjuk javaslataikat júniusi kosarunkba


Online elérhető adatbázis és e-könyvek

Filmes-téka

Újra nyitva a Vörösmarty Könyvtár

forrás: Fehérvár Médiacentrum

Könyvtárteraszok nyíltak

forrás: Fehérvár Médiacentrum

Könyvet házhoz

forrás: Fehérvár Médiacentrum

További videók

Könyvajánló

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Az én könyvtáram


A "Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek" című program országos hatókörű könyvtári projektje