Hírek, események

Adventi készülődés

Adventi készülődés, önkéntesek segítségével

Szaloncukor-dísz, mécsestartó, betlehem

gg

A Vörösmarty Mihály Könyvtár Tolnai utcai Tagkönyvtárában december 14-én az adventi készülődés jegyében telik a délelőtt: 10 órától 12 óráig a legkülönbözőbb technikákkal készíthetnek ünnepi díszeket az érdeklődők.

A Tolnai utcai Tagkönyvtárban az utóbbi időszakban (2018-ban és 2019-ben) rendszeresekké váltak a kézműves foglalkozások: a 2018-ban indult EFOP pályázatnak köszönhetően havonta könyvajánlóval egybekötött kézműves foglalkozásokat tartottak. Ezeken a foglalkozásokon önkéntes nyugdíjasok vezetésével többféle hasznos tevékenységgel ismerkedtek meg a látogatók: hol könyvjelző, hol szélfogó készült, hol madárkát horgoltak, amit levendulával töltöttek meg. Felelevenítették a mára kissé feledésbe merült makramézás fortélyait, volt papírhajtogatás, megtanulták a szalvétatechnikát, de ékszert és tűpárnát is készítettek a sorozat résztvevői. Gyakorta a szépkorúak egymást tanították -- jó hangulatban -- a különböző technikákra: az alkotás közben igazi közösség alakult ki. A foglalkozásokat ügyes kezű és igen lelkes nyugdíjasok vezették: Krainhoffer Tamás Károlyné, Richterné Márai Teréz, Silye Sándorné és Sziliné Molnár Klára.

A december 14-i adventi foglalkozáson is ők nyújtanak majd segítséget mindazoknak, akik a könyvtárban szeretnének kreatív ötleteket meríteni a lakás feldíszítéséhez és az ajándékkészítéshez. Krainhoffer Tamás Károlyné látványos karácsonyi üdvözlőlapokat készít a résztvevőkkel, Richterné Márai Teréz megtanítja az adventi mécsestartó horgolásának technikáját, Silye Sándorné Jutkával ki-ki fenyőfára való szaloncukor-díszt varrhat karácsonyi textilből, csipkedekorációval. Sziliné Molnár Klárától megtudhatják a látogatók, miként lehet papírból egyszerű betlehemet készíteni. A belépés ingyenes, az alapanyagot minden érdeklődő számára a könyvtár biztosítja.

További híreink

Vietnám képeslapokon címmel Sárosi István gyűjteménye lesz látható a Tolnai utcai Tagkönyvtárban.

Megtekinthető: 2021. június 1 – 30.

Holy Csaba paverpol kiállítása Tolnai utcai Tagkönyvtárunkban

2020. szeptember 8-30.

F. Dőry Magdolna gyűjtő kiállítása Tolnai utcai Tagkönyvtárunkban.

2020. július 28-tól augusztus 15-ig

Kiállítás nyílt különleges ásványokból és kristályokból Tolnai utcai Tagkönyvtárunkban.

(Szöveges és mozgóképes beszámoló)

2020. február 4-29. Szöveg

A Fehérvári Kézművesek Egyesületének kiállítása.

2020. január 6-31.

Kvízek

Kívánságkosár

Könyvajánló

Helyismeret


Filmes-téka

Nyit a könyvtár

forrás: Fehérvár Médiacentrum
További videók

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00463

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Az én könyvtáram