Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Iskolai Közösségi Szolgálat

A Vörösmarty Mihály Könyvtár lehetőséget biztosít a középiskolásoknak, hogy az iskolai közösségi szolgálatot az intézményünkben teljesítsék.
Azok a diákok élhetnek ezzel a lehetőséggel, akiknek az iskolája együttműködési megállapodást kötött a könyvtárral. Az együttműködési megállapodásban rögzített iskolai koordinátor (pedagógus) és a könyvtárban a kapcsolattartásért, a közösségi szolgálatért felelős munkatárs tartja a kapcsolatot és szervezi a közösségi szolgálat tevékenységét.
 
Az iskolai közösségi szolgálat keretében fogadott diákok munkavégzésük során bepillantást nyerhetnek a könyvtári munkafolyamatokba, tevékenységekbe, emellett lehetőségük nyílik az intézmény kínálta tanulási formák sokszínűségének a megismerésére is. A diákok személyes kapcsolatokat építhetnek a könyvtár munkatársaival, az olvasókkal, ezáltal jobban megismerhetik a könyvtári szolgáltatásokat, a könyvtár belső működését, felépítését, munkatársait, bepillantást nyerjenek az olvasókkal való kommunikációba, kapcsolatépítésbe, a szolgáltatások működésébe és az olvasók kiszolgálásába. Egyértelművé válik számukra, hogy a könyvtár, amely virtuális és valóságos helyként is funkcionál, egyaránt segíti a tanulást, az iskolai felkészülést és a közösségi kapcsolatok építését.
 
A közösségi szolgálat helyszínén a szolgálattal érintett személy segítése tanítási napokon alkalmanként legkevesebb egy, legfeljebb háromórás, tanítási napokon kívül alkalmanként legkevesebb egy, legfeljebb ötórás időkeretben végezhető.

Tájékoztatjuk a hozzánk jelentkezőket, hogy nem minden tagkönyvtár tud fogadni diákokat, emiatt választható az online közösségi szolgálat is.

Jelentkezés

Online közösségi szolgálat
Tevékenységek
Együttműködési megállapodás tervezet 2021
Választható helyszínek és elérhetőségeink
Együttműködő partnerek
Igazolás a közösségi szolgálat elvégzéséről
Jogszabályi háttér
Oktatási Hivatal - Közösségi Szolgálati portál - gyík
 
 
 
 
Mentés

Belépési szabályok

Kvízek

Kívánságkosár

Könyvajánlók

Helyismeret


Filmes-téka

Függőhíd a semmiben

forrás: Fehérvár Médiacentrum

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00463

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Az én könyvtáram