Hírek, események

Képzelt vizek II.
A képeken a víz az úr


Képzelt vizek II. címmel rendeznek kiállítást a Budai úti Tagkönyvtárban. Egy testvérpár alkotásai, Kühl Júlia festményei és Kühl Mátyás  fotói láthatók a tárlaton. A megnyitó november 6-án, 18 órakor lesz, a műveket Kis Emőke Hajnalka ajánlja az érdeklődők figyelmébe, közreműködik a Parlan Duó azaz Fersch Renáta és  Pásztor Kata kettőse.
A testvérpár munkáit a természet és elsősorban a víz iránti érdeklődés köti össze. Kühl Júlia középiskolásként grafika szakra járt, de már akkor is főként a festészet érdekelte. Az érettségi után Filep Sándor festőművész segítségével fejlesztette tovább képességeit, tehetségét. Egy tanévet Jamaikában töltött: az ottani egyetem festészeti szakán tanult, jelenleg pedig Angliában képzi magát.  Képein szívesen ötvözi a festészeti és a plasztikusabb, szobrászati elemeket, technikákat, alkotásaival a térbeliség érzékeltetésére törekszik.
Kühl Mátyás fiatal kora óta rajong a fotózásért. Az elmúlt évek utazásai, kirándulásai  során merült fel benne, hogy a szimpla turistafotók helyett jóval összetettebb, többjelentésű képeket készítsen. A testvérek nemrégiben a fehérvári Szent István Művelődési Házban mutatkoztak be: tárlatukat azoknak ajánljuk, akik lemaradtak arról a korábbi kiállításról, vagy éppen kedvet éreztek ahhoz, hogy jobban megismerjék Kühl Júlia és Kühl Mátyás alkotói világát, és szívesen fedeznék fel újra a plasztikus festmények és a természetszeretetről árulkodó fotók különleges kölcsönhatását. A tárlat november 30-ig tekinthető meg.


További híreink

Beszédcentrikus, játékos, mesés foglalkozás Varga Judit Adia vezetésével

2019. január 12.
Beszélgetés-sorozat Pap Csilla life coach, motivációs tréner, személyes fejlesztő, párkapcsolati mediátor vezetésével

2019. január 16.
Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium Fotográfus diákjainak kiállítása

Megnyitó
2019. január 14.

"Ahogy elkezdődött...
- és ahogy folytatódott"
Csitáry-Hock Tamás író-olvasó estje

2018. december 12.
Zenés foglalkozás kisgyerekeknek, 3 éves korig

2018. december 8.

Várjuk javaslataikat januári kosarunkba.

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Online elérhető adatbázis és e-könyvek

Könyvajánló