Hírek, események

Képzelt vizek II.
A képeken a víz az úr


Képzelt vizek II. címmel rendeznek kiállítást a Budai úti Tagkönyvtárban. Egy testvérpár alkotásai, Kühl Júlia festményei és Kühl Mátyás  fotói láthatók a tárlaton. A megnyitó november 6-án, 18 órakor lesz, a műveket Kis Emőke Hajnalka ajánlja az érdeklődők figyelmébe, közreműködik a Parlan Duó azaz Fersch Renáta és  Pásztor Kata kettőse.
A testvérpár munkáit a természet és elsősorban a víz iránti érdeklődés köti össze. Kühl Júlia középiskolásként grafika szakra járt, de már akkor is főként a festészet érdekelte. Az érettségi után Filep Sándor festőművész segítségével fejlesztette tovább képességeit, tehetségét. Egy tanévet Jamaikában töltött: az ottani egyetem festészeti szakán tanult, jelenleg pedig Angliában képzi magát.  Képein szívesen ötvözi a festészeti és a plasztikusabb, szobrászati elemeket, technikákat, alkotásaival a térbeliség érzékeltetésére törekszik.
Kühl Mátyás fiatal kora óta rajong a fotózásért. Az elmúlt évek utazásai, kirándulásai  során merült fel benne, hogy a szimpla turistafotók helyett jóval összetettebb, többjelentésű képeket készítsen. A testvérek nemrégiben a fehérvári Szent István Művelődési Házban mutatkoztak be: tárlatukat azoknak ajánljuk, akik lemaradtak arról a korábbi kiállításról, vagy éppen kedvet éreztek ahhoz, hogy jobban megismerjék Kühl Júlia és Kühl Mátyás alkotói világát, és szívesen fedeznék fel újra a plasztikus festmények és a természetszeretetről árulkodó fotók különleges kölcsönhatását. A tárlat november 30-ig tekinthető meg.


További híreink

Kiállítás a székesfehérvári Kárpitszövő Szakkör alkotásaiból

Megnyitó:
2018. december 7.

Megtekinthető:
2018. december 7.
és 2019. január 5. között
Beszélgetés Pap Csilla mediátor, életvezetési tanácsadó, párkapcsolati terapeutával

2018. december 5.
Várjuk azokat a lelkes felnőtteket (és legalább 17 éves diákokat), akik szeretnének angolul beszélgetni.

2018. november 19.
Beszédcentrikus, játékos, mesés foglalkozások havonta egyszer Varga Judit Aida francia nyelvtanár vezetésével


2018. december 8.
Beszédcentrikus, játékos, mesés foglalkozások havonta egyszer Varga Judit Aida francia nyelvtanár vezetésével

Első alkalom:
2018. november 24.

Várjuk javaslataikat novemberi kosarunkba.

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Online elérhető adatbázis és e-könyvek

Miért vágyik az ember a jóra? Schäffer Erzsébet előadása.

Barokk év 2018

Könyvajánló