Hírek, események

Meseföldrajz

Vándorút, népmesékkel

Meseföldrajz címmel különleges, ezúttal felnőtteknek szóló sorozatot indítunk a Széna téri Tagkönyvtárban, Csóka Judit meseterapeuta vezetésével, 12 hónapon át, havi egy alkalommal. Az első est június 27-én lesz, 17.30-tól 19.30 óráig.
Csóka Judit visszatérő vendég könyvtárunkban. Gyermekeknek szóló „mesés” foglalkozásai rendkívül népszerűek. A mesét azonban minden korosztály szereti, még a felnőttek is: ez nem csoda, hiszen a mese, a jó történet vigasztal, utat mutat, sőt, a szakemberek szerint még gyógyít is – „csupán” mindig a nekünk való történetet kell megtalálni. A június 25-én induló sorozat pedig azt bizonyítja, hogy tájékoztat, érdekes, új információkkal is gazdagíthat. A Meseföldrajz célja különböző kultúrák, országok, népek megismerése, a népmeséken keresztül. A sorozat révén vándorútra kelünk. Az első állomás, „indulási hely” június 27-én, 17.30-tól 19.30 óráig Magyarország: tájegységeinkkel, népviseleteinkkel, magyar népszokásainkkal ismerkedünk, de nem maradnak ki a népdalok, mondókák, és persze az ételek sem.
Képzeletbeli utunk során a következő hónapokban számos helyen megállunk: Szlovákiában, Oroszországban, Spanyolországban, Afrikában, Indiában. Megkóstoljuk a nemzetek ételeit, italait, megnézzük a viseletüket. Megtanuljuk népdalaikat, megismerjük népszerű íróikat. Meghallgatjuk népmeséiket. Vajon mi az, amit tanulhatunk tőlük, mit üzennek a meséik?


További híreink

Kiállítás

Megtekinthető:
2018. szeptember 4-29. között
Négy évszak fa, madárijesztő, bagoly készítése

2018. szeptember 22.
Csutiné Schleer Erzsébet előadása

2018. szeptember 24.

A fehérvári barokk büszkeségei
Csóka Judit ludakról mesél


2018. szeptember 28.
Programok a Széna téri Tagkönyvtárban

2018. szeptember 8.

Várjuk javaslataikat szeptemberi kosarunkba.

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Online elérhető adatbázis és e-könyvek

Miért vágyik az ember a jóra? Schäffer Erzsébet előadása.

Barokk év 2018

Könyvajánló