Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Hírek, események

Mesehősök ébredése

A Mesehősök ébredése c. kiállítás alkotóinak bemutatkozása

Csurgai-Horváth Valéria

A drága nagymamám, aki rendkívül ügyes, tevékeny, dolgos, szorgos volt, nagyon sok mindenhez értett, már egészen kicsi lány koromban megtanított kézimunkázni. Tőle tanultam horgolni, hímezni, varrógéppel varrni. 3 éve, 2018 őszén elkezdődött nálam az amigurumi "őrület".Elhatároztam, megtanulom ezt a technikát, és rengeteg apróságot fogok horgolni az unokámnak, magamnak, és másoknak ajándékba. Egy könyvtári kézműves foglalkozáson megtanultam, azóta rengeteg tündéri, vidám kis állatka "esett le" a horgoló tűmről. Nagyon élvezem készíteni, elajándékozni. Nagy öröm látni, hogy tetszik a megajándékozottnak. Számomra ez a kézimunkázás varázslata.

Krainhoffer Tamás Károlyné

Nyugdíjas óvónő vagyok. Három gyerekem van és három unokám. Édesanyám sokat varrt, hat gyermeket öltöztetni komoly kihívást jelentett abban az időben. Gyerekként belekóstoltam a különböző kézi és gépi varrási technikákba. Szeretek kiegészítőket készíteni pl: ékszereket, táskákat, különböző anyagokból, különböző technikákkal. Nagyon érdekel az újrahasznosítás lehetősége pl: székek, asztal ruhák, táskák. Szeretek közösségben alkotni, inspirálni másokat. Én magam sokat tanulok ezeken az összejöveteleken, mindig kapok valamit, amiből tovább alkothatok valami újat.

Nyitrainé Pásztor Mária Ágnes

Nagy családban nőttem fel. Édesanyám elkezdte megmutatni az első láncszemeket. Amikor megszületett az első unokám akkor ismerkedtem meg az amigurumi figurák horgolásával. /japán technika, horgolt, kötött kitömött játékfigurát jelent. / Sok játékot sikerült horgolni az unokáimnak, leginkább állatokat és babákat. Szeretném megemlíteni Dr. Gulyás Antalné, Ági nevét, akitől megtanultam a fonal szeretetét azt, hogy milyen sokféle dologra lehet a fonalat felhasználni, lehet belőle csodákat alkotni és készíteni, nem csak horgolással, hanem fonással, szövéssel ... A munkám során több kisgyermekkel sikerült megszerettetnem a horgolást.

Sziliné Molnár Klára

Gyerekkoromban édesanyám és nagynéném mellett játszva tanultam meg varrni, kötni, horgolni. A kézműveskedés kikapcsolódást, feltöltődést jelentett számomra az aktív időszakomban. Eredménye gyerekeim, környezetem számára egyedi ruhadarabokat, kiegészítőket jelentett. A papír egyszerű, mindig kéznél lévő alapanyag. A rátalálás után rövid időn belül meghajtogattam a könyvtárban fellelhető origamis könyvek mindegyik modelljét. Beléptem a Magyar Origami Körbe. Örömet jelent számomra, ha bemutathatom munkáimat  és  tudásomat megoszthatom másokkal.  „A gomba alatt” című Vlagyimir Szutyejev  mese ihlette kompozíciót és néhány korábbi hajtogatásom modelljét hoztam el, amelyek nagyon sok mesében szerepelnek. A gombás mesére a legfrissebb szerelmem, a gombagyűjtési szenvedélyem miatt esett a választásom.  Ez az aranyos kis mese bepillantást enged a természet rejtélyes teremtményei, a gombák világába.


Képes beszámoló

További híreink

Váczi Márk városkutató előadása a tárlatról

2022. január 20. 17 óra
---------------------------------------

Kiállítás a régi Palotavárosról

2022. január 11-29.

Horgolt díszeket és kulcstartós filcfigurákat készíthetnek az érdeklődők

2021. november 10. 17 óra

Fotó és könyvkiállítás. Az íróval Pázmándi Éva beszélget.

2021. november 12. 17.30 óra

Palotaváros titkai: Váczi Márk történész, városkutató előadása

2021. szeptember 8.

Író-olvasó találkozó Baráth Viktóriával

2021. szeptember 3.

Szigorítások

Kvízek

Kívánságkosár

Könyvajánlók

Helyismeret


Filmes-téka

Jankovich Ferenc emlékezete

forrás: Fehérvár Médiacentrum
További videók

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00463

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Az én könyvtáram