Hírek, események

A kihívó páva és a téli Rózsaliget

Molnár Renáta székesfehérvári fotográfus munkáiból nyílt kiállítás a Széna téri Tagkönyvtárban, a Madarak és fák napja alkalmából.

Megtekinthető:
2018. május 8. és június 2. között

Molnár Renáta 2011-ben szerzett képesítést, majd évekig dolgozott hivatásos fotósként, egy ideig Londonban is élt. Ma a fotózás inkább hobbi számára. Ezúttal kifejezetten azokból a képeiből láthatunk válogatást, amit a maga kedvére készített a kirándulásokon. Arra, hogy tárlaton mutassa be a képeit a Széna téri Tagkönyvtár egyik fotózással is foglalkozó olvasója biztatta. Azt mesélte, először egy kicsit megijedt a feladattól, aztán egyre nagyobb örömmel böngészte a felvételeket, amik Szlovéniában, Londonban, a Velencei-tónál és Fehérváron készültek. Arra törekedett, hogy megmutassa a természet változatos színeit és formáit.
A május végéig látható kis tárlatra valóban hangulatos és hangulatokat hordozó képeket választott a fotós. Madarakat látunk, természetes közegükben vagy éppen az ember nyomait viselő környezetben: pávát, nyugalmi állapotban és idegesen, magamutogatóan, kiterjesztett, kihívó szárnyöltözetében. Büszke kék-sárga ara papagáj portréját. Pihenő kócsagot és pelikánt, odébb vízen figyelő hattyút. Traktort a szántóföldön, és a munkája nyomán repkedve táplálékot kereső madarakat. Városi vadkacsát a vízparton, fémrácson üldögélve.
Besétálunk az erdőbe is. A domboldalon kapaszkodó, méltósággal kitartó fákat örökített meg a kamera. Kidőlt törzseket. Égnek törő lombkoronákat, és ismét az ember nyomait: kitermelt és kupacba rakott, feldolgozásra vagy tüzelésre szánt halott fahalmokat. Az erdőben kanyargó és eltűnő műutat. Kövek között utat találó patakot. S ízelítőt találunk a télből is, mégpedig Fehérváron, a Rózsaligetben. Jó szemmel elkapott pillanatok rögzültek a fotókon. Címeket azonban nem adott nekik a fotográfus. Talán a látogatókra bízta ezt.

Szeretettel várjuk Önöket kiállításunkon!További híreink


Megtekinthető:
2018. július 3-27. között
Ismerd meg önmagad!
Az önfejlesztés útján coaching módszerekkel címmel Széna téri Tagkönyvtárunkban 12 alkalomból álló interaktív foglalkozás-sorozat indul Gaál Zita és Mezei László minősített coachok és trénerek vezetésével.
Első este: 2018. június 25.
Vándorút, népmesékkel
Meseföldrajz címmel különleges, ezúttal felnőtteknek szóló sorozatot indítunk a Széna téri Tagkönyvtárban, Csóka Judit meseterapeuta vezetésével

Első alkalom: 2018. június 27.
Megrendítő családi krónika
Egy regény, amely női sorsokon keresztül mutatja be az író családjának történetét. Gerlóczy Márton: Mikecs Anna – Altató című kötetét mutatják be.
A szerzővel Kocsis Noémi beszélget.
2018. június 11.

Olvasósarok

A Visegrad Reads to Kids projekt keretében meseolvasás kisgyerekeknek

2018. június 5.

Szeptembertől újra várjuk javaslataikat!

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Miért vágyik az ember a jóra? Schäffer Erzsébet előadása.

Barokk év 2018

Könyvajánló