Új könyvek - 2018. áprilisGeorge R. R. Martin: Wild Cards: Hamiskártyások

A II. világháború után közvetlenül idegen vírus támadta meg a Földet, a túlélők közül egyesek emberfeletti, mások bizarr képességekre tettek szert.
Eltelt egy emberöltő, felnőtt egy új generáció, akik már a Fekete Lap világába születtek. Ők a számítógép nemzedéke, az új évezred új ászai. Tudják, hogy a világ megmentésért csakis ők tehetnek valamit, mert a korábbi hősök hatalmas káoszt hagytak maguk után. 
(forrás: moly.hu)

VMK katalógusJoanna Trollope: Testvérek

Nathalie és David szüleik jó és kötelességtudó gyermekei. Gyermekként és immár felnőtt, családos emberként is közel állnak egymáshoz. Fivér és nővér, csakhogy nem testvérek. Amikor szerető szüleik ráébredtek, hogy nem lehet saját gyermekük, mindkettőjüket örökbe fogadták, ami mindeddig nem számított. Ám Nathalie-ben hirtelen mélységes vágy támad, hogy felkutassa vér szerinti szüleit, és ragaszkodik hozzá, hogy David is megtegye ugyanezt.
Az időnként humoros, másutt szívszorító regényben Trollope azt a kérdést feszegeti, hogy az életet megváltoztató döntések előre nem látható körülményei hogyan boríthatják fel a családi élet kényes egyensúlyát.

(forrás: moly.hu)

VMK katalógusMark Lawrence: Vörös nővér

A Kegyes Irgalom Kolostorában fiatal lányokat képeznek gyilkosokká. Némelyik gyermekben kiütközik az ősi vér, ritka képességekkel ruházza fel őket, amelyeket halálos vagy misztikus erejűvé csiszolnak-edzenek. Ám még a kard és az árnyak mesternői sem fogják fel igazán, milyen kincsre bukkantak, amikor Nona Grey a csarnokaikba került. 
Bármily biztonságos és elszigetelt is legyen a kolostor, Nona számára nincs menekvés titka és erőszakos múltja elől, amely ezer szállal kötődik a hanyatló birodalom összes sötétségéhez. Érkezése régi viszályokat hív újra életre, kegyetlen küzdelmeket szít az egyházon belül, és még a császár figyelmét is magára vonja. 

(forrás: moly.hu)

VMK katalógusCollen Hoover: It ends with us = velünk véget ér

Néha az okozza a legtöbb fájdalmat, aki szeret. 
Lilynek nem ment mindig könnyen a sora, de annál keményebben dolgozott, hogy olyan életet élhessen, amilyenre vágyik. Elhagyta a Maine állambeli kisvárost, ahol felnőtt; egyetemet végzett, és Bostonba költözött, és saját vállalkozásba kezdett. Amikor szikrázni kezd a levegő közte és a jóképű idegsebész, Ryle Kincaid között, Lily életében hirtelen minden túl szép lesz ahhoz, hogy igaz legyen.
Lilyt mégsem csak az új kapcsolata foglalkoztatja. Rengeteget gondol Atlas Corriganre is, az első szerelmére, aki a hátrahagyott múltjához köti. A fiú, aki lelki társa és védelmezője volt, most újra feltűnik a színen, veszélyeztetve ezzel mindent, amit Lily és Ryle együtt felépített.

(forrás: moly.hu)

VMK katalógusPeter Orban: Symbolon

A Symbolon asztrológia a tizenkét állatövi jegyet tizenkét szerepszemélyiségként jeleníti meg, akik sokrétegű kapcsolatban állnak egymással. Így jön létre az a hetvennyolc kártyalap, amely jelentősen megkönnyíti az asztrológia megértését.
A Symbolon terápiás eszköznek is kiváló, segítségével jobban megismerhetjük önmagunkat, az élet színpadán eljátszott szerepeinket. Tükröt tart elénk, ahol megjelenik a bennünk élő Angyal, a Bolond, a Csábító, a Harcos és a többiek. A kártyán szereplő képek közvetlenül lépnek kapcsolatba a lélekkel, megérintik és elvezetnek a kérdéshez: hogyan fest a kártyán megjelenő külső kép az én bensőmben?
A Symbolon tehát – miként a könyv alcíme is jelzi – az emlékezés játéka. Emlékeztet, vagyis felidéz bennünk valamit, visszaadja az elveszettnek hitt emlékeinket. Ellentétben más kártyákkal a Symbolon célja nem a jövő és a kinyilatkozatás, hanem a múlt és az emlékeztetés.

(forrás: moly.hu)

VMK katalógus
Brian Jay Jones: George Lucas Galaxisokon innen és túl

  1. május 25-én az Egyesült Államokban bemutattak egy független, kisköltségvetésű, kínkeservesen leforgatott science-fiction filmet. Mindössze harminckét moziban vetítették, a Csillagok háborúja mégis filmtörténelmet írt. Bár senki nem számított rá, pillanatok alatt megdöntött minden bevételi rekordot, és a filmkészítés, illetve - forgalmazás új korszakát nyitotta meg.

A hírhedten zárkózott, öntörvényű és kontrollmániás rendező életrajzi kötete hol felmerülő, hol provokatív magánéleti és szakmai eseményeken keresztül mutatja be, hogyan bontakozott ki az egyedülálló karrier, és milyen hatással voltak George Lucasra az őt körülvevő alkotó- és pályatársak, mint Francis Ford Coppola, Steven Spielberg és Harrison Ford.

(forrás: moly.hu)

VMK katalógus

Dr. Csomai Zita: Gyógyító kristályok

Ez a gyönyörűen illusztrált, praktikus kézikönyv megmutatja, hogyan használd a kristályok lenyűgöző erejét és jótékony hatásait mindennapjaidban a testi-lelki egészséged fenntartásáért.

A kristályok gyógyhatását több ezer éve ismerjük, számtalan kultúrában használták és használják őket a mai napig.
A gyógyító kristályok mind a testi, mind a lelki panaszok esetén gyengéd, de mégis hatásos segítséget nyújtanak, a „kőbe vésett” energiájuk, kristályszerkezetük által.
A könyvben az 50 leggyakrabban használt kristály leírása mellett az 50 leggyakoribb egészségügyi panasz, betegség szerepel, ahol a javasolt kristályok közül a részletes leírás segít a legmegfelelőbb kiválasztásában.

(forrás: moly.hu)

VMK katalógusJoshua Levine: Dunkirk. A mozifilm történelmi háttere

1940-ben, a franciaországi Dunkerque kikötővárosában több mint 300.000 csapdába esett szövetséges katonát mentett ki a náci Németország karmaiból egy rendkívüli tengeri evakuációs hadművelet. A kilenc napig tartó csatában részt vevő katonák, tengerészek, pilóták és civilek igaz története az évek során legendává vált. A Winston Churchill által „csoda”-ként emlegetett mentőakciót most a több bestsellert is jegyző történész, Joshua Levine tárja fel, beavatva az olvasókat az események hátterébe, kiegészítve az áttekintést veteránokkal és túlélőkkel készített friss interjúkkal.

(forrás: moly.hu)

VMK katalógus

Kvízek

Kívánságkosár

Könyvajánló

Helyismeret


Filmes-téka

Helyi értékek, értékőrzők

forrás: Fehérvár Médiacentrum
További videók

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00463

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Az én könyvtáram