Könyvajánló - 2019. február


M. Pahlow: Megfázás ​és influenza kezelése

Hogyan kezeljük a náthát, köhögést, torokfájást, hörghurutot és a homloküreg-gyulladást gyógynövényekkel? Könyvünk a megfázás, a cseppfertőzés, az influenza leggyakrabban előforduló tüneteinek megelőzéséhez, enyhítéséhez, a természetes gyógymódokhoz ad tanácsokat. A felsorolt gyógynövény-készítmények – teák, tinktúrák, cseppek, levek – elkészítéséhez Mannfried Pahlow gyógyszerész régóta jól bevált, tudományos kutatásokkal is igazoltan gyógyító hatású növényeket válogatott össze.

(forrás: moly.hu)
VMK katalógusZarándi Ildikó: Légúti ​gyulladások kezelése homeopátiával

Évről évre növekszik azon betegek száma, akik a hagyományos, nyugati orvoslástól elfordulva igyekeznek a szelídebb, de mégis hatásos gyógymódok felé fordulni. A könyv szerzője kiváló előadó, és mint allopátiás orvos kezdett el a homeopátiával is foglalkozni. Az évek során összegyűjtött tudását és tapasztalatait osztja meg a könyvben és ad praktikus tanácsokat a homeopátiás kezelések sokféle variációjára. A terápiás útmutatókon túl, esettanulmányokkal és kezelési folyamatábrákkal is elősegíti a könnyebb megértést.

(forrás: moly.hu)
VMK katalógusCharles B. Inlander · Cynthia K. Moran: Ismeri ​Ön a nátha és az influenza legyűrésének 77 módját?

Tudja-e,

  • hogy a kézfogástól vagy a csóktól kap-e könnyebben náthát?
  • hogy mely vitaminok alapvetőek a nátha és az influenza leküzdésében?
  • hogy esetenként miért olyan fontos, hogy NE kezelje náthás vagy influenzás tüneteit?
  • hogyan teheti vírusmentessé az otthonát?

Nincs gyakoribb betegség, mint a nátha és az influenza, általában mégis nagyon keveset tudunk arról, hogyan előzhetjük meg, és hogy a tüneteket mivel enyhíthetjük. Ez a kötet a világon folyó legfrissebb kutatások eredményei alapján áttekinti az orvosi ismereteket, és a gyógyszerpiaci reklámokat kritikusan szemlélve ad tanácsokat a hagyományos orvoslás és a természetgyógyászat területéről.

(forrás: moly.hu)
VMK katalógusMichael T. Murray · Joseph E. Pizzorno: Gyomorpanaszokra ​természetgyógyász gyógymódok

E kötet elsősorban azoknak szól, akik gyógymódot keresnek emésztéssel kapcsolatos panaszaikra, így az oly sok ember életét megkeserítő fekélyre, a gyakori székrekedésre, hasmenésre, táplálékallergiára. Nemzetközi szaktekintélyű természetgyógyászok – a hagyományos orvoslást nem mellőzve – olyan igazolt eljárásokat javallnak az emésztési rendszer betegeinek, amelyek a vitamin- és nyomelem kúrától a gyógynövény-terápiáig túlmennek a hagyományos orvoslás keretein, s más módon javítják e betegek életminőségét.

(forrás: moly.hu)
VMK katalógusSigrid Schmidt: Az ​immunrendszer védelme és erősítése

Ügyeljünk immunrendszerünk egészségére, hogy elejét vegyük a megfázásoknak, a fertőző betegségeknek, valamint a fáradékonyságnak és a levertségnek. Az immuntesztet elvégezve megtudhatjuk, hogy mennyire erős az ellenálló képességünk, és melyek a gyenge pontjaink. Részletes áttekintést találunk az immuntevékenységet fokozó tápanyagokról, gyógynövényekről és homeopátiás szerekről.

(forrás: moly.hu)
VMK katalógus
Ursula Keicher: Gyermekbetegségek ​gyorskeresője

Öt kérdéssel a megfelelő kezeléshez! Könnyen áttekinthető táblázatos keresőrendszer teszi biztossá és egyszerűvé az öndiagnózist: öt kérdést feltéve gyorsan megtudhatjuk, hogyan kezekhetjük a beteg gyermeket, és mikor forduljunk inkább orvoshoz. Részletes öngyógyító fejezettel, a 8 főbb panaszterület leírásval tetőtől talpig, és a gyorsabb eligazodást segítő színkulcsokkal, valamint számos homeopátiás szer és gyógyhatású növény leírásával A-tól Z-ig, és a legjobb házi szerekkel és alkalmazásaikkal.

(forrás: moly.hu)
VMK katalógusThorwald Dethlefsen · Rüdiger Dahlke: Út ​a teljességhez

 Aki ​beteg – orvoshoz fordul. Gyógyulni akar, az orvos pedig gyógyítani. S a közös munkálkodás, a betegség „legyőzésének" harci mámorában egyikük sem teszi föl a kérdést: mit jelent a betegség? Miről árulkodik a tünet? Gyötörjön bennünket akár fogfájás vagy bélhurut, asztma vagy reuma, viszketegség vagy magas vérnyomás – mindezek hátterében pszichés zavarok állnak. Sőt, még az országúti balesetek sem történnek „véletlenül". A cél tehát nem csupán a betegség „meggyógyítása", nemcsak a fizikai-fiziológiai működésünkben bekövetkezett „hiba" kijavítása, hanem a betegség szimbolikájának feltárása és a páciens alapvető problémájának megoldása.

(forrás: moly.hu)
VMK katalógusRuediger Dahlke: A betegség mint szimbólum

Ruediger Dahlke célja, hogy az ember megértse betegsége kialakulásának mélyebb összefüggéseit, ezáltal önnön orvosává váljék. Mély meggyőződéssel, gyakorlati tanácsokon keresztül vezeti olvasóját e szemlélet megértéséhez, melyet egyszerű és könnyen érthető magyarázatokkal támaszt alá. A mű felépítése páratlan: lexikonszerű szerkesztése lehetővé teszi, hogy az általunk kiválasztott helyen (pl. egy adott betegség vagy egy testtáj szimbolikus jelentésénél) felüssük a könyvet anélkül, hogy végig kellene olvasnunk a többi oldalt. Dahlke tizennyolc év állandó megfigyelői gyakorlata és tapasztalata által most a teljesség igényével vesz sorra mintegy négyszáz betegséget, és annak tünetegyütteseit.

(forrás: moly.hu)
VMK katalógus

Kvízek

Kívánságkosár

Könyvajánló

Helyismeret


Filmes-téka

Helyi értékek, értékőrzők

forrás: Fehérvár Médiacentrum
További videók

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00463

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Az én könyvtáram