Hírek, események

Ünnepi Könyvhét 2018

Zeneközelben, Juhász Előddel

Biztosan sokan szívesen emlékeznek a Zenebutik, illetve Zenehíd című televíziós produkciókra, illetve a Magyar Rádió Zeneközelben című adására. Az említett műsorok vezetője, az idén 80 éves Juhász Előd zenetörténész, szakíró, a zenei ismeretterjesztés jeles alakja lesz a vendég a Központi Könyvtár Olvasótermében június 7-én, csütörtökön, 18 órakor.
Juhász Előd 1961-ben kitüntetéssel fejezte be a Zeneakadémiát. Utána a Magyar Rádiónál kapott munkát, ahol Csiba Lajossal közösen 25 évig vezette a Zeneközelben című műsort, amelyben a komolyzene mellett a népzene, a jazz és a rock is helyet kapott. Majd a Magyar Televízióhoz került, ott a Zenebutik című műsora vált rendkívül népszerűvé, amely változatos műfajokkal, élőben jelentkezett be különböző helyszínekről. A Zenebutik 20 év alatt 266 adást ért meg.
A Hír Tv-nél is vezetett műsorokat, a Zenehíd és Operaház címmel. 2011 óta a Magyar Katolikus Rádióban Csiba Lajossal együtt készíti újra a Zeneközelben sorozatot. Több könyvet írt, zenei ismeretterjesztő előadásokat tart, létrehozta a Szépművészeti Kórust.

További híreink

Táncbemutató, előadások, ételkóstoló

2018. október 5.


Programok hamarosan
A Helyismeret fotógyűjteményének bemutatása

2018. szeptember 24.


Emlékezzünk könyvtáros kollégánkra!
A kiállítást az Ösfehérvár Alkotóközösség vezetője
Sipos Mari nyitja meg

2018. szeptember 13.

Várjuk javaslataikat szeptemberi kosarunkba.

EFOP-3.7.3-16-2017-00106

Online elérhető adatbázis és e-könyvek

Miért vágyik az ember a jóra? Schäffer Erzsébet előadása.

Barokk év 2018

Könyvajánló